Editorial

Πώς θα καταλάβεις εάν ο άλλος είναι κομπλεξικός – Πως τον αντιμετωπίζειςΠεριτριγυριζόμαστε από κομπλεξικούς ανθρώπους. Ίσως είμαστε κι εμείς, μέχρι ενός βαθμού. Ποια είναι τα σημάδια όμως για να καταλάβεις ότι η άλλη ή ο άλλος δίπλα σου είναι κομπλεξικός, ώστε να απομακρυνθείς γρήγορα; Γιατί το να έχουμε ένα από τα παρακάτω, δεν έγινε και τίποτα, άνθρωποι είμαστε, αλλά το να έχει κάποιος τα περισσότερα, μάλλον καλύτερα πρώτα να τα βρει με τον εαυτό του.

  • Δεν έχει δικιά του ζωή. Έχει πολλά θέματα με την πάρτη του, εάν είναι γυναίκα είναι συνήθως κολλημένη με έναν πρώην ή γενικά έχει εμμονές και ασχολείται με τη ζωή των άλλων γιατί, πολύ απλά, δεν έχει δικιά της ζωή. Πως γίνεται να μην είναι κομπλεξική;
  • Σε ζηλεύει. Φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται, που σε χαιρετάει, που σου μιλάει. Η ξινίλα είναι έκδηλη – κι αυτό, γιατί απλά εσύ είσαι καλύτερη.
    Γιατί μια ειλικρινής φίλη είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου τύχει.
  • Δεν ρωτάει ποτέ τι κάνεις. Επειδή δεν θέλει να ακούσει πόσο καλά περνάς εσύ και τι κάνεις στη ζωή σου, αποφεύγει να σε ρωτάει γιατί πολύ απλά θα αισθανθεί μειονεκτικά.
  • Προσπαθεί να σε μειώσει. Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούν οι κομπλεξικοί άνθρωποι είναι να σε υποτιμούν, να σε μειώνουν κάθε φορά που βρίσκουν ευκαιρία.
  • Μέχρι και στα social media, είναι κομπλεξικός. Σε έχει φίλη, αλλά δεν σου κάνει σχεδόν ποτέ like σε ό,τι ανεβάζεις –ή ακόμα χειρότερα, κάνει επιδεικτικά like σε δικούς σου γνωστούς , αλλά ποτέ σε εσένα ή εάν διαφωνείς με κάποιον διαδικτυακά, κάνει like σε αυτόν και όχι σε εσένα.
  • Είναι άσχημος. Και δεν εννοώ άσχημος στην εμφάνιση –άλλωστε υπάρχουν πολλοί μη αντικειμενικά όμορφοι- που είναι καλοσυνάτοι. Εννοώ βγάζει κακία στη μούρη του, είναι ξινός, κακιασμένος.
  • Θέλει συνεχώς να επιδεικνύεται. Με ακριβές μάρκες, με το να λέει πόσο τέλεια πέρασε, τι καλός που είναι στη δουλειά του κτλ

Ο κομπλεξικός κουβαλάει, μόνιμα, στην καμπούρα του, την ανεπάρκεια του και υποφέρει οικτρά. Μια οχιά που περιμένει, κρυμμένη στην γωνιά της, ορμάει και δαγκώνει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, για σένα, τον μόνιμο στόχο αυτού του ανθρώπου, υπάρχουν δύο λύσεις.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η μία είναι κατά μέτωπο αντίσταση, μάχη και νίκη ή ήττα ανάλογα με τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σου. Θα υπάρξουν απώλειες και εσύ ηττημένος ή νικητής θα αποδείξεις δημόσια ότι ούτε χαζός είσαι και ικανός είσαι.

Ο κομπλεξικός αποφεύγει τον ανοικτό μέτωπο επειδή εκεί φαίνεται πόσο λίγος είναι.

swell adv 2021

Πάντα στις ανοικτές διαδικασίες ο κομπλεξικός χάνει!

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η άλλη λύση, που τον πονάει πολύ, είναι να μην του δώσεις καμία σημασία. Να γελάς με τους ισχυρισμούς του και να του γυρίσεις την πλάτη. Θα τον αποκλείσεις από τις παρέες και τις ομαδικές συνευρέσεις σου.

Η χολή του σπάει επειδή δεν προβάλεις καμία αιτιολογία άρα δεν μπορεί να σε κατηγορήσει. Απλώς δεν υπάρχει ούτε για σένα ούτε για την παρέα της δουλειάς και τα σχόλιά του θα τα πει πλέον μόνο στα ντουβάρια ή στον τηλεφωνητή του σπιτιού του.


Back to top button