Nbaxevanis

Europlan
KOSA
STORIES

Τζωρτζ Μπουλ | Ενα και ένα δεν κάνουν δύο

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Ένας από τους αρχιτέκτονες της ψηφιακής μας εποχής, ο Τζωρτζ Μπουλ (1815–1864), χθες 2 Νοεμβρίου θα είχε τα γενέθλιά του.

Από φτωχή οικογένεια και αυτοδίδακτος, ο Μπουλ θεμελίωσε την άλγεβρα Μπουλ (ή δυαδική άλγεβρα) στο βιβλίο του The Laws of Thought, δημοσιευμένο το 1854, στο οποίο συνδύασε τη φιλοσοφική λογική με την άλγεβρα — επίτευγμα που «κανένας δεν το πίστευε μέχρι να αποδειχτεί» (DeMorgan).

NOVA

Στη μπουλιανή άλγεβρα, οι μεταβλητές μπορούν να πάρουν τις δύο τιμές 0 / 1 (ψευδές / αληθές), και μία από τις πράξεις είναι το «και» για την οποία ισχύει: 1 και 1 = 1.

Ύστερα από 80 χρόνια, ο 21χρονος φοιτητής στο ΜΙΤ Κλωντ Σάνον θα δείξει ότι η άλγεβρα του Μπουλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των κυκλωμάτων των υπολογιστών.

Mechanical Solutions

Ο Μπουλ πέθανε νέος σε ηλικία 49 ετών από ένα γερό κρύωμα, που άρπαξε επιστρέφοντας στο σπίτι του υπό καταρρακτώδη βροχή, και εξελίχθηκε σε πνευμονία.

Το έργο του αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η βασική έρευνα έχει απρόσμενες πρακτικές εφαρμογές, και στη συγκεκριμένη περίπτωση κολοσσιαία πρακτική σημασία.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button