ΕΛΛΑΔΑ

Ερώτηση Πλακιωτάκη για τις καθυστερήσεις και την ολιγωρία στα νοσοκομεία του ΛασιθίουΤελευταία ενημέρωση:

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της υγείας αφορούσαν άμεση πλήρωση κενών θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού  , ενίσχυση νοσηλευτικού προσωπικού, στελέχωση με  επικουρικούς,  κάλυψη αναγκών σε άγονες περιοχές και αξιοποίηση υφιστάμενων υποδομών.

Εβδομήντα  ημέρες διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις από τα στελέχη του για «μαγικές λύσεις»  στον τομέα της υγείας,   τίποτα συγκεκριμένο δεν έχει πραγματοποιηθεί από τα παραπάνω ή τουλάχιστον , να έχει δρομολογηθεί ..

Συγκεκριμένα στο Νομό Λασιθίου , επί ημερών μας , προχωρήσαμε την έγκριση πλήρωσης δύο θέσεων , ενός  παθολόγου  για το Νοσοκομείο  Ιεράπετρας και ενός καρδιολόγου για τη Σητεία αντίστοιχα. Η μεν πρώτη προκηρύχθηκε παραμονές εκλογών και δεν έχει ολοκληρωθεί , η δε δεύτερη που αφορά τον καρδιολόγο παραμένει «παγωμένη» ακόμη και σήμερα στα συρτάρια του Υπουργείου χωρίς καμία λογική εξήγηση.

Επίσης , δεσμευτήκαμε και προχωρήσαμε την μετάθεση ενός παιδιάτρου από το Νοσοκομείο Ικαρίας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο προκειμένου να ενισχυθεί η παιδιατρική κλινική του Αγίου Νικολάου , μία διαδικασία που ολοκληρώθηκε εν τέλει  με αναιτιολόγητες καθυστερήσεις προ ημερών.

Δρομολογήσαμε την έγκριση σκοπιμότητας για την ανέγερση του Κέντρου Αποκατάστασης στη Νεάπολη  Λασιθίου,  η οποία υπογράφτηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και  ο  Αναπληρωτής Υπουργός κ. Ξάνθος κατά την  πρόσφατη επίσκεψή του στο Λασίθι δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στις περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες .

Τέλος ερωτήματα γεννά η περιθωριοποίηση του Λασιθίου όταν την ίδια ώρα στην πρόσφατη προκήρυξη του Υπουργείου για επικουρικούς ιατρούς  στην περιφέρεια,  περιλαμβάνονται  10 θέσεις σε λοιπά νοσοκομεία της Κρήτης , χωρίς ούτε μία να αφορά το Λασίθι.

ΕΡΩΤAΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ποια η τύχη της προκήρυξης των ιατρών παθολόγου και καρδιολόγου αντίστοιχα και γιατί καθυστερεί το υπουργείο τη διαδικασία;
Πώς προτίθεται το Υπουργείο να καλύψει τα υφιστάμενα κενά σε μόνιμους ιατρούς στο νομό; Θα επαναπροκηρύξει τις θέσεις επικουρικών συμπεριλαμβανομένου το Λασίθι;
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να στηρίξει το έργο του Κέντρου Αποκατάστασης στη Νεάπολη που επιθυμεί το σύνολο των Λασιθιωτών και για εμάς ήταν η βασική μας προτεραιότητα;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close