Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕξαγωγές μέσω eBay για 12.000 Ελληνικές επιχειρήσεις!

Εξαγωγές μέσω eBay για 12.000 Ελληνικές επιχειρήσεις!

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

H «οικουμενικότητα» των διεθνών πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η eBay, τις καθιστά ως ένα υπερσυνοριακό κανάλι πώλησης και αγοράς προϊόντων – ιδίως στη συγκυρία της πανδημίας – που δίνει ευκαιρίες αφενός στους καταναλωτές και αφετέρου στους πωλητές.

Ο επικεφαλής των αναδυομένων αγορών της eBay, Ilya Kretov σε συνεργασία με το Enterprise Greece, είχε ανακοινώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο το πρόγραμμα εκπαίδευσης ελληνικών επιχειρήσεων, το οποίο στοχεύει στην προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν ήδη 70 επιχειρήσεις μετά την πιλοτική του εκκίνηση, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω το 2021.

mechanical adv 2021

Πέρα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ωστόσο, ήδη 12.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν βρει ένα εξαγωγικό «διάδρομο» μέσω του διεθνούς marketplace της eBay. To 95% των πωλήσεων τους κατευθύνεται στις διεθνείς αγορές, εξάγοντας από ανταλλακτικά αυτοκινήτων και εξοπλισμό yachting έως εκκλησιαστικά είδη και βότανα, καλλυντικά, ακόμη και παιχνίδια. Σύμφωνα, δε, με τη στατιστική που διατηρεί η πλατφόρμα, οι ελληνικές επιχειρήσεις πωλούν 1 εκατομμύριο τεμάχια ετησίως και απευθύνονται κυρίως σε 15 αγορές ανά τον πλανήτη, αν και το «σύμπαν» της eBay, εκτείνεται σε 190 αγορές και 183 εκατομμύρια ενεργούς αγοραστές. Σύμφωνα με τον κ. Kretov, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης τύπου, η μεγαλύτερη αγορά για τους Έλληνες εξαγωγείς μέσω eBay είναι οι ΗΠΑ (34%), ακολουθεί η Βρετανία (12%), η Γερμανία 9%, η Αυστραλία (3%), ενώ το 37% αφορά σε πωλήσεις σε άλλες χώρες, ακόμη και στο εξωτικό Βανουάτου.

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας, τον περασμένο Μάιο – εν μέσω γενικού lockdown διεθνώς- οι πωλήσεις των ελληνικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 25% σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα του 2020. Πάντως, ο ίδιος ανάφερε πως η διείσδυση ελληνικών επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο υπολείπεται χωρών με παρόμοιο πληθυσμό αλλά και κοντινή γεωγραφική απόσταση, επισημαίνοντας πως οι πωλήσεις βουλγαρικών επιχειρήσεων είναι 2,5 φορές περισσότερες ενώ των ισραηλινών επιχειρήσεων 4 φορές περισσότερες. Συγκρινόμενες δε με τις πωλήσεις κινεζικών προϊόντων η απόσταση είναι χαώδης καθώς εκείνες πραγματοποιούν 42 φορές μεγαλύτερο τζίρο.

Oσον αφορά τις προμήθειες των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της eBay, ο I.Kretov ανάφερε πως κυμαίνονται μεταξύ 9%-10% ανά συναλλαγή, ενώ κόστος 4% επί της συναλλαγής επιβαρύνονται οι πωλητές για την εκκαθάριση των συναλλαγών από την PayPal.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble