Editorial

Κε δήμαρχε του Αγίου Νικολάου, η γιορτή του Τουρισμού δεν θέλει μόνο δηλώσεις, θέλει και πράξειςΘα ήθελα να αναφερθώ σχετικά στο μήνυμα του δημάρχου Αγίου Νικολάου, για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που ήταν χθες 27 Σεπτεμβρίου.

Ο κος δήμαρχος, με την γνωστή του τακτική και επιχειρηματολογία μας κοροιδεύει και μέσα από τέτοιου είδους μηνύματα τα οποία όμως θα έπρεπε να συνοδεύονται και με ανάλογες πράξεις.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Και ρωτώ ευθέως:

Κε Δήμαρχε του Αγίου Νικολάου, πόσο έχετε εκτιμήσει την αξία του ότι ο Αγιος Νικόλαος είναι ο πρωτεργάτης του τουρισμού στην Κρήτη; Με ποιους τρόπους; Ολη η πόλη είναι ντυμένη στα πορτοκαλί κολωνάκια και περιφράξεις σε επιπρόσθετες παρεμβάσεις σε ένα έργο πεζοδρόμησης πολύ χαμηλής ποιότητας στον παραλιακό δρόμο της πόλης, το οποίο δεν βασίζεται σε κανένα σχέδιο και σε καμμία μακέτα που «δήθεν» μας παρουσιάσατε πέρυσι στο επιμελητήριο.

swell adv 2021

Καθημερινά φωτορεπορτάζ αναδεικνύουν την απαξίωση και την εγκατάλειψη της πόλης σε κομβικά σημεία, δρόμους, οδούς με σπασμένα κάγκελα επικίνδυνα για παιδιά και ενήλικες, ελλειπής καθαριότητα, πρόχειρα έργα της λογικής «ό,τι κάτσει», όλα σε μία «δήθεν» λογική χωρίς ουσία και αποτέλεσμα.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ο πρωτοπόρος τόπος μας κε δήμαρχε έχει πιάσει πάτο. Μία βόλτα αν κάνει κάποιος στην πόλη αλλά και στα χωριά διαπιστώνει την απαξίωση, την εγκατάλειψη και την αδιαφορία. Και ρωτώ. Ποιος διοικεί τα τελευταία 6 συνεχόμενα χρόνια; Εσείς κε δήμαρχε. Και όσο περνούν οι μήνες, τόσο περισσότερο χειροτερεύουν τα πράγματα. Κοροιδέψατε προεκλογικά τους ψηφοφόρους του δήμου μας με ψέμματα και υποσχέσεις για να ικανοποιήσετε ένα ινάτι σας. Να κερδίσετε στις εκλογές τον Νίκο Κοκκίνη. Το κάνατε, ε και; Από εκεί και πέρα το απόλυτο μηδέν. Η απόλυτη ανοργανωσιά, προχειρότητα και απαξίωση κυρίως με πολλούς «φυτεμένους συνεργάτες» όπως τους αποκαλείτε, χωρίς γνώσεις διοίκησης, απλώς για να τους έχετε χειραγωγημένους και να εκτελούν τις εντολές σας και χωρίς πολλές αντιρρήσεις.

Εσείς κε δήμαρχε του Αγίου Νικολάου, πως τιμάτε και πως γιορτάζετε τον τουρισμό στην πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου;

Ποιες είναι οι υποδομές που έχουν δημιουργηθεί επί ημερών σας και αφορούν στα μεγάλα πεντάστερα ξενοδοχεία που φιλοξενεί ο τόπος μας, όπως αναφέρετε στο μήνυμά σας; Μπορείτε να μας τις παρουσιάσετε;

Με ποιο τρόπο κε δήμαρχε στηρίζετε και προστατεύετε τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου και επίσης σε όλους αυτούς που αποφάσισαν να επενδύσουν στον Αγιο Νικόλαο; Με «δήθεν» εκδηλώσεις ενημέρωσης – πασαρέλες χωρίς νόημα, χωρίς αρχή και τέλος και χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα;

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι η τοπική κοινωνία κε δήμαρχε του Αγίου Νικολάου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Τουρισμό. Εσείς όμως κε δήμαρχε έχετε κόψει κάθε δεσμό με την κοινωνία του δήμου Αγίου Νικολάου. Το λένε σχεδόν όλοι, εκτός από τους συνήθεις «ωφελημένους». Πολλοί είναι και αυτοί που το γράφουνε δημόσια. Εσείς όμως, που «μισείτε» τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) επειδή γράφουν τις αλήθειες που σας πειράζουν, δεν τα βλέπετε, απλώς σας ενημερώνουν κάποιοι συνεργάτες σας και αυτό σας εκνευρίζει. Θέλετε τους πολίτες στα τέσσερα, να μην μιλάνε και να μην λαλάνε.

Αφήστε λοιπόν τα «δήθεν» μηνύματα για τουρισμό και την τουριστική πολιτική και προσπαθείστε να έρθετε κοντά στην κοινωνία η οποία θέλει έναν δήμαρχο για όλους, που να νοιάζεται, να κυκλοφορεί, να βλέπει, να μην ειρωνεύετε την αντίθετη άποψη και γενικά να σέβεται όλους. Ακόμη και αυτούς που δεν τον ψήφισαν.

Τότε μόνο θα χτίσει μια υστεροφημία για να τον θυμούνται κάποιοι πολίτες, όταν αποφασίσει να αποσυρθεί από τα κοινά.

*** Να θυμηθούμε το μήνυμα του κου δημάρχου του Αγίου Νικολάου που έδωσε χθες στην δημοσιότητα:

«Η σημασία του Τουρισμού αλλά και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού για τον Δήμο Αγίου Νικολάου, ως το μέρος από όπου ξεκίνησε ο Τουρισμός στην Κρήτη, έχει πάντα ξεχωριστή σημασία, ως ημέρα γιορτής, περισυλλογής, αλλά και ευγνωμοσύνης για όλους τους συμπολίτες μας που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό εαυτό τους στην βιομηχανία του Τουρισμού, αλλά και για τους ανθρώπους που διαχρονικά επέλεξαν τον τόπο μας, ως τόπο επενδύσεων. Από την δημιουργία του πρώτου ξενοδοχείου στην πόλη μας, μέχρι σήμερα που στα όρια του Δήμου δραστηριοποιούνται μερικά από τα πιο υψηλού επιπέδου ξενοδοχεία της χώρας, η εξέλιξη της ζωής μας, των επαγγελμάτων και της συνολικής πορείας της τοπικής μας κοινωνίας είναι άρρηκτα δεμένη με τον Τουρισμό. Προσφέροντας, ασφαλή και ποιοτική διαμονή στους επισκέπτες μας, που σε μεγάλο ποσοστό επανέρχονται στο πέρασμα των ετών, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού οδηγείται σε συναφείς επαγγελματικές ασχολίες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού για το 2020 είναι αφιερωμένη στη σχέση του Τουρισμού με την Αγροτική Ανάπτυξη. Μια συσχέτιση, που έχει σημασία σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχοντας βιώσει τις εκφάνσεις της πανδημίας του COVID-19 κι αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες ανάπτυξης που μπορεί να δώσει στις τοπικές κοινότητες! Στον Δήμο μας, εδώ και πολλά χρόνια έχει γίνει η διασύνδεση της γαστρονομίας και της αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων και της κρητικής διατροφής με τον Τουρισμό, μέσω της εκδήλωσης «Μαγειρέματα του δρόμου», που φέτος λόγω του συγχρωτισμού και της μαζικής συμμετοχής ντόπιων και επισκεπτών δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί, προς δυσαρέσκεια όλων μας. Φέτος, περισσότερο από ποτέ, βιώσαμε ως Κρήτη αλλά και ιδιαίτερα ως Δήμος Αγίου Νικολάου, πόσο ευάλωτες στις διεθνής εξελίξεις, είναι οι κοινότητες που το κυρίαρχο εισόδημά τους προέρχεται από τον τουρισμό και πόσο σημαντική είναι η εδραίωση μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας που να είναι ασφαλής για τους επισκέπτες και για τους εργαζόμενους. Είμαστε σε εγρήγορση και μελετάμε σενάρια, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα επικοινωνιακά μέσα ώστε ως Δήμος να συμβάλλουμε τα μέγιστα στην ανάκαμψη της επισκεψιμότητας στον τόπο μας, αλλά και στην εξασφάλιση όλων των ασφαλών προϋποθέσεων ώστε ποτέ ξανά να μην χρειαστεί να «χάσουμε» τον εορτασμό αυτής της ημέρας στο μέλλον.»  


Σχετικά άρθρα

Back to top button