Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγιος Νικόλαος: Αθλητικές υποδομές και πραγματικότητα | του Αντώνη Ζερβού

Τοποθέτηση μέσω επιστολής από τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου κου Αντώνη Ζερβού μετά το ρεπορτάζ του CNA News.

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Πριν λίγες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας η διαμαρτυρία του φίλου και καλού συνεργάτη Λευτέρη Ραφαϊλάκη σε σχέση με την υλοποίηση των σχεδιασμένων και χρηματοδοτημένων αθλητικών έργων στον δήμο Αγίου Νικολάου, με έμφαση στο ταρτάν του γηπέδου του  Αγίου Νικολάου.

Είναι γνωστός ο τρόπος σκέψης και έκφρασης του Λευτέρη και επομένως προφανώς δεν υπάρχει διάθεση αντιπαράθεσης. Θα καταγράψω λοιπόν τα γεγονότα και ας βγάλει ο κάθε δημότης τα συμπεράσματά του.

“IN_AND_OUT

Η απομόνωση ενός μόνο τμήματος ενός έργου, και όχι του συνολικού έργου, δίνει στρεβλή εικόνα και μας αδικεί όλους, όσους συμμετέχουμε στον όλο σχεδιασμό υποδομών του Δήμου μας, όχι μόνο αθλητικών έργων αλλά και σχολικών υποδομών και έργων οδοποιίας, και πρασίνου, προμηθειών κλπ. , και της συνεχούς διεκδίκησης πόρων από τα διάφορα προγράμματα που προκηρύσσονται για την συμπλήρωση των υποδομών μας.

Τον όγκο όλου αυτού του σχεδιασμού μας , είναι γνωστό καλείται να διαχειριστεί και να υλοποιήσει μια πολύ μικρή ομάδα υπαλλήλων και να τα δημοπρατήσει μόνο ένας (!!!!!) – ή μάλλον μία – υπάλληλος . Προφανώς και υπάρχουν όρια και αντοχές . Και η μη αναγνώριση της προσπάθειας αυτής αδικεί πρωτίστως αυτούς τους άξιους συνεργάτες μας .

Mechanical Solutions

Τον Ιούνιο του 2021 , στον απολογισμό της Δημοτικής αρχής, είχε καταγραφεί η τεράστια προσπάθεια που είχε γίνει για να δημοπρατηθεί ένας μεγάλος αριθμός έργων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 30 εκατ. € .

Τότε είχε ανακοινωθεί ότι το συνγκεκριμένο έργο – μέρος του οποίου είναι το ταρτάν του γηπέδου – είναι προς δημοπράτηση , και ο σχεδιασμός ήταν να δημοπρατηθεί το φθινόπωρο . Δυστυχώς η περιπέτεια και η ταλαιπωρία που περάσαμε για να υλοποιηθεί η προμήθεια των σχολικών αιθουσών στην Νεάπολη για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία μας, μας πήγε πολύ πίσω συνολικά .

Το συγκεκριμένο έργο για το οποίο γίνεται λόγος αφορά: α)την αντικατάσταση των πλαστικών ταπήτων των γηπέδων Κριτσάς και Ελούντας β) το ταρτάν του γηπέδου Αγ. Νικολάου γ) τον φωτισμό του γηπέδου της Αμμούδας στον Άγιο Νικόλαο και δ) τον φωτισμό του γηπέδου της Νεάπολης.

Η χρηματοδότησή του (1.500.0000 €), είναι διασφαλισμένη από το 2019 (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ). Όμως το 2019 εκλογική χρονιά, με τις αναστολές λειτουργίας λόγω εκλογών και στην συνέχεια το 2020 με τις καθυστερήσεις λειτουργίας του δημοσίου λόγω πανδημίας, ανέτρεψε πολλές φορές τον σχεδιασμό για τις δημοπρατήσεις άρα και την δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου. Ένας σοβαρός λόγος στην όλη καθυστέρηση ήταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου και ο φορέας υλοποίησης του (Δήμος ή ΠΑΟΔΑΝ) το οποίο τώρα πλέον έχει αντιμετωπισθεί.

Με τα δεδομένα που έχουμε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή– και εφ’ όσον δεν υπάρξει κάποιο απρόβλεπτο γεγονός- το έργο θα δημοπρατηθεί μέχρι το Πάσχα φέτος.

Θα προηγηθούν οι δημοπρατήσεις του Open Mall και δύο έργα υποδομών για μικροσυντηρήσεις σε όλο τον δήμο μέσω των οποίων διαχειριζόμαστε την καθημερινότητα του δημότη .

 

Αντώνης Ζερβός

Δήμαρχος Αγ. Νικολάου


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button