Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγιος Νικόλαος: Ανατρέπονται τα σχέδια για την μεταφορά της λαϊκής όπως ακριβώς οδηγήθηκε ο Δήμαρχος στον Εισαγγελέα

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια προσπάθεια στρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων στον Δήμο Αγίου Νικολάου από ΜΜΕ, ίσως γιατί την δημιουργία εντυπώσεων, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε συμπολίτες που δεν τους ενδιαφέρει η πραγματικότητα και η ουσία μέσω των social media να παραπληροφορούν τον πολίτη και να τον αποπροσανατολίζουν. Αλλά όταν η στρέβλωση των γεγονότων επαναλαμβάνεται τότε δεν είναι τυχαίο λάθος . Και ο νοών νοείτω .

Όπως ακριβώς ο δήμαρχος δεν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πριν λίγες μέρες έτσι και τώρα δεν ανατρέπονται τα σχέδια για την μεταφορά της λαϊκής αγοράς της πόλης .

NOVA

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών αγορών μιλά για αναβολή της μεταφοράς και όχι για ανατροπή δηλαδή μη μεταφορά .

Τα γεγονότα και η εξέλιξή τους είναι γνωστή αλλά παρ’ ότι είναι γνωστά η διαστρεβλώσεις “πάνε σύννεφο” . “Πουλάνε’’ ως γνωστόν . Προκαλούν απαντήσεις, ανταπαντήσεις και πάει λέγοντας. Να υπάρχει υλικό και “τζέρτζελο” για να γεμίζουμε φύλλα και ιστοσελίδες .

Mechanical Solutions

Προφανώς και δε θ αναφερθώ ξανά στο γιατί χωροθετήθηκε η λαϊκή στην νέα της θέση , που “ειρήσθω εν παρόδω’’ πληροί απολύτως τα κριτήρια του νέου νόμου περί λαϊκών αγορών ( Ν4849/2021 – ΦΕΚ 207Α , αρθ. 25 πσρ.3) , αλλά στην διαδικασία που επέλεξαν οι παραγωγοί και οι έμποροι της λαϊκής για να γίνει η μεταφορά .

Επειδή γνωρίζαμε τα όσα θα προκύψουν για τους ιδίους από την πιστή εφαρμογή των διατάξεων – για να μην υπάρξουν και δω νομικές παρατυπίες !!! – τους καλέσαμε και συμφωνή-σαμε μαζί τους σε όσα μας έθεσαν εκτός της παραμονής τους στον σημερινό χώρο. Είπαμε να μεταφερθούν εκεί όσοι δραστηριοποιούνται και σήμερα, η κλήρωση των θέσεων να γίνει παρουσία τους και κάποιες άλλες λεπτομέρειες άνευ ιδιαίτερης σημασίας .

Αφού ζητούν τώρα πιστή εφαρμογή του νόμου αυτό θα γίνει .

Ο Δήμος είναι έτοιμος και απόλυτα σύμφωνος με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του σχετικού νόμου .

Δηλαδή:

  1. Ο Δήμος , με απόφαση του Δημ. Συμβούλιο, αποφασίζει με τα προαναφερθέντα κριτήρια για την χωροθέτηση της λαϊκής. Η απόφαση αυτή υπάρχει και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία (18-3) .Οι λαϊκές  χωροθετούνται σε κοινόχρηστο χώρο . Ακόμα και σε αύλειους χώρους  εκκλησιών θα μπορούσε να χωροθετηθεί . Αυτό έχει γίνει και στην περίπτωσή μας.
  2. Απαιτείται κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου -που έχει ήδη γίνει – και χάραξη και αρίθμηση των θέσεων, που γίνεται. Όλοι έχουν στα χέρια τους την οριζοντιογραφία και τις προβλεπόμενες θέσεις.
  3. Θα υποβληθεί το σχετικό τοπογραφικό άμεσα όπου δει καθώς και ο αριθμός των θέσεων που φαίνονται στο παραπάνω σχέδιο .
  4. Όσο για την ψήφιση του κανονισμού είναι απλούστατη υπόθεση αφού υπάρχει πρότυπο υπόδειγμα από τα αρμόδια υπουργεία . Είπαμε όμως να λειτουργήσει 2-3 μήνες να δούμε αν υπάρχουν ζητήματα ώστε να διαμορφωθεί αυτός ο κανονισμός που θα ταιριάζει στην λαϊκη της πόλης.

Και τέλος η Περιφέρεια Κρήτης θα προχωρήσει στα παρακάτω . Άρα απλώς θα υπάρξει κάποια επιπλέον καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδιασμού του Δήμου και όχι ανατροπή του .

Υπάρχει όμως ένα σοβαρό θέμα. Η μετακίνηση της λαϊκής απαιτεί όλη την παραπάνω διαδικασία;

Η μετακίνηση στην νέα θέση δεν αποτελεί νέα λαϊκή αγορά . Στο αρθ. 27 του νόμου ( ίδρυση, μετακίνηση, επέκταση και κατάργηση λαϊκών αγορών) δεν υπάρχει κάποια διαδικασία για τις μετακινήσεις. Παρά μόνο για νέες – δηλαδή νεοδημιουργού-μενες λαϊκές – όπου υπάρχουν  διάφοροι παράμετροι (π.χ. ίσος αριθμός θέσεων – εμπόρων και παραγωγών) και προκήρυξη κάλυψης των νέων θέσεων . Εδώ όμως έχουμε υφιστάμενες θέσεις !!! Θα τις ξαναπροκηρύξουμε; Και όσοι έχουν; Θα τις χάσουν;

Κλείνοντας λοιπόν θέλω να πω ότι είναι προς το συμφέρον όλων να το προχωρήσουμε όπως ήταν η αρχική ‘’συμφωνία’’ με τον σύλλογο γιατί η νέα διαδικασία μάλλον θα δημιουργήσει θέματα στους ίδιους (παραγωγούς και εμπόρους).

Γιατί η χωροθέτηση δεν θα αλλάξει. Ούτε στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας μπαίνει τέτοιο ζήτημα . Ζητείται η τήρηση των κείμενων διατάξεων.

Ας το ξαναδούν λοιπόν με ηρεμία και νηφαλιότητα . Ας κλείσουν τα αυτιά τους στις φωνές και τους παλικαρισμούς ορισμένων.

Εδώ είμαστε για να προσπαθήσουμε όλοι για την εξυπηρέτηση του δημότη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Αντώνης Ζερβός


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button