ΔΙΕΘΝΗ

Το Αφγανιστάν μπροστά σε μεγάλη ανθρωπιστική κρίσηΑπό τη μια, η ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν είναι επείγουσα. Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, «ο λαός του Αφγανιστάν βρίσκεται μπροστά σε ξαφνική κατάρρευση της χώρας» και ότι 14 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται στο χείλος του λιμού. Η σύνοδος της Γενεύης τη Δευτέρα εξασφάλισε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα μέρος των οποίων προορίζεται για τις γειτονικές χώρες.

Από την άλλη, κρίσιμης σημασίας είναι η διαχείριση της βοήθειας ― πώς θα φτάσει σε όσους τη χρειάζονται δίχως διακρίσεις. Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν διαβεβαίωσε ότι όλες οι οργανώσεις βοήθειας θα μπορούν να ενεργούν ανεξάρτητα από την κυβέρνηση, η ασφάλειά τους θα διασφαλιστεί, και θα μπορούν να χρησιμοποιούν γυναίκες.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ορισμένοι έθεσαν επίσης τα ευρύτερα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και τη μικρή εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις των Ταλιμπάν. Ωστόσο, η κοινή λογική και ο ανθρωπισμός επιβάλλει να δοθεί προτεραιότητα στη βοήθεια, έχοντας ανοικτό έναν δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν, προκειμένου να προωθηθεί η ατζέντα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Αν καταρρεύσει η οικονομία της χώρας και οξυνθεί η ανθρωπιστική κρίση, τα αιτήματα για ανθρώπινα δικαιώματα θα ακούγονται εντελώς παράταιρα.

swell adv 2021


Πηγή
The Guardian

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button