Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
LIFE

Top 10 χώρες στην κατανάλωση καφέ στην Ευρώπη

DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Ο καφές αποτελεί ένα αγαπημένο ρόφημα παγκοσμίως, που στην Ελλάδα συγκεκριμένα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας αφού λατρεύεται από πολλούς για τα διεγερτικά του αποτελέσματα και τη πλούσια γεύση του. Σύμφωνα με δεδομένα που προέρχονται από τον Διεθνή Οργανισμό Καφέ, οι Ευρωπαίοι κατανάλωναν συλλογικά 273 εκατομμύρια κιλά καφέ μεταξύ Ιουνίου 2020 και Ιουνίου 2021. Αυτή η ισχυρή κατανάλωση μεταφράζεται σε περίπου 35 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ που καταναλώνονται ετησίως σε όλη την ήπειρο.

Η Ελλάδα επίσης είναι από τις χώρες που βρίσκεται ψηλά στην κατανάλωση καφέ, η οποία ανέρχεται σε 40.000 τόνους καφέ το χρόνο. Σύμφωνα με στοιχεία προ ολίγων μηνών, η κατα κεφαλήν κατανάλωση στη χώρα ανέρχεται στα 5,5 κιλά ετησίως. Το συγκλονιστικό είναι πως παρόλο που σαν λαός καταναλώνουμε αρκετό καφέ, υπάρχουν χώρες με σχεδόν τη διπλάσια κατανάλωση από εμάς!

NOVA

Ο προσδιορισμός της ακριβούς κατάταξης των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά την κατανάλωση καφέ μπορεί να είναι δύσκολος λόγω των διαφορετικών πηγών δεδομένων και μεθοδολογιών. Σύμφωνα με τη Statista τα 10 κορυφαία ευρωπαϊκά έθνη που πίνουν καφέ είναι:

1. Ολλανδία

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Καταναλώνοντας εντυπωσιακά 8,3 κιλά καφέ ανά άτομο ετησίως, η Ολλανδία ηγείται της ευρωπαϊκής κατανάλωσης καφέ. Οι Ολλανδοί προτιμούν μια απλή προσέγγιση στον καφέ τους, επιλέγοντας συχνά τον καφέ φίλτρου, κατά προτίμηση σκέτο.

2. Φινλανδία

Mechanical Solutions

Η Φινλανδία έχει μέση κατανάλωση 7,8 κιλών καφέ ανά άτομο ετησίως, με τους περισσότερους να απολαμβάνουν τον καφέ τους κυρίως φιλτραρισμένο, συνοδεύοντας σχεδόν κάθε γεύμα.

3. Σουηδία

Με κατά κεφαλήν κατανάλωση 7,6 κιλά ετησίως, η Σουηδία γιορτάζει την κουλτούρα του καφέ μέσω της παράδοσης του «Fika», προωθώντας τις κοινωνικές συναναστροφές με ένα φλιτζάνι καφέ. Οι Σουηδοί προτιμούν τον φιλτραρισμένο και δυνατό καφέ τους, πειραματιζόμενοι περιστασιακά με μοναδικές παραλλαγές όπως ο Σουηδικός Καφές Αυγών.

4. Νορβηγία

Η Νορβηγία αγκαλιάζει μια ανερχόμενη σκηνή καφέ, με μέση κατανάλωση 6,6 κιλών ανά άτομο ετησίως. Ο παραδοσιακός νορβηγικός καφές, γνωστός ως «kokekaffe», δίνει έμφαση στη χρήση κόκκων καφέ μίας προέλευσης για ένα ξεχωριστό προφίλ γεύσης.

5. Γερμανία

Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας καφέ στην Ευρώπη, καταναλώνει κατά μέσο όρο 5,2 κιλά καφέ κατά κεφαλήν ετησίως. Ενώ ο παραδοσιακός καφές φίλτρου παραμένει δημοφιλής, οι Γερμανοί προτιμούν όλο και περισσότερο τα ροφήματα καφέ με βάση το γάλα, όπως ο λάτε και το καπουτσίνο.

6. Ελβετία

Παρά το γεγονός ότι η Ελβετία δεν είναι μέλος της ΕΕ, παρουσιάζει μια διαφορετική σκηνή καφέ, καταναλώνοντας 4,8 κιλά καφέ ανά άτομο ετησίως. Οι προτιμήσεις του ελβετικού καφέ ποικίλλουν σε διάφορες γλωσσικές περιοχές, με το «caffè crema» να εμφανίζεται ως προτιμώμενη επιλογή.

7. Ιταλία

Φημισμένη για την κουλτούρα του εσπρέσο, η Ιταλία καταναλώνει 4,7 κιλά καφέ κατά κεφαλήν ετησίως. Οι Ιταλοί δίνουν προτεραιότητα στην ταχύτητα και την ποιότητα στην κατανάλωση καφέ, απολαμβάνοντας συχνά σφηνάκια εσπρέσο σε πολυσύχναστα καφέ.

8. Εσθονία

Με την αυξανόμενη ζήτηση για specialty καφέ, η Εσθονία καταναλώνει κατά μέσο όρο 4,3 κιλά καφέ ανά άτομο ετησίως. Οι Εσθονοί εκτιμούν ένα καλοφτιαγμένο φλιτζάνι καφέ, επιλέγοντας συχνά ποικιλίες που παρασκευάζονται με μηχανή ή γαλλική πρέσα.

9. Πορτογαλία

Η κατανάλωση καφέ στην Πορτογαλία ανέρχεται σε 4,0 κιλά ανά κάτοικο ετησίως, με προτίμηση στα μείγματα Arabica και Robusta αργού καβουρδισμένου. Τα εσπρεσάκια είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των Πορτογάλων, που συχνά σερβίρονται μαζί με ένα ποτήρι νερό.

10. Γαλλία

Η Γαλλία καταναλώνει 3,4 κιλά καφέ ανά άτομο ετησίως, με αυξανόμενη ζήτηση για ειδικούς καφέδες και κάψουλες καφέ. Ο δυνατός, ζεστός και μαύρος καφές, συνήθως σε μορφή εσπρέσο, προτιμάται από τον γαλλικό πληθυσμό.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο