ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ | Σπάει το τείχος ανοσίας – 90% των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού αφορούν τη μετάλλαξη ΔέλταΟι μισοί περίπου ενήλικες που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στο Ισραήλ, μετά τις νέες εξάρσεις που έχει πυροδοτήσει η μετάλλαξη «Δέλτα» στη χώρα, είναι πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της Pfizer. Το γεγονός αυτό οδήγησε την κυβέρνηση στο να επιβάλει εκ νέου το μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους –και για εμβολιασμένους– καθώς και άλλους περιορισμούς, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του νέου, πιο μεταδοτικού στελέχους, το οποίο έχει θέσει εκ νέου σε συναγερμό επιστήμονες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Τα αρχικά ευρήματα των αξιωματούχων Υγείας του Ισραήλ, δείχνουν ότι περίπου το 90% των νέων μολύνσεων σχετίζονται με τη μετάλλαξη «Δέλτα», σύμφωνα με τον ΡανΜπάλιτσερ, ο οποίος ηγείται μιας συμβουλευτικής επιτροπής της κυβέρνησης, αποτελούμενης από ειδικούς.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Περίπου οι μισοί από τους ενήλικες που μολύνθηκαν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, δήλωσε ο ίδιος. Πλέον, το Ισραήλ επαναξιολογεί τους ισχύοντες κανονισμούς σε ό,τι αφορά την Covid, αφότου προχώρησε στο άνοιγμα κοινωνίας και οικονομίας έπειτα από μια σειρά από lockdown το περασμένο έτος.

«Η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα έχει αλλάξει τη δυναμική της μετάβασης [προς την κανονικότητα]», εξηγεί ο καθηγητής Μπάλιτσερ, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής καινοτομίας για τον μεγαλύτερο οργανισμό διαχείρισης υγειονομικών ζητημάτων του Ισραήλ.

swell adv 2021

Η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία στα τέλη του 2020 και είναι επίσης γνωστή ως Β.1.617.2, έχει πλέον εντοπιστεί σε πάνω από 70 χώρες. Στις ΗΠΑ, οι ειδικοί στον τομέα της δημόσιας υγείας αναμένουν ότι σύντομα αυτή θα είναι η επικρατέστερη μετάλλαξη.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button