ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ξεκινά ασκήσεις πυρηνικών διηπειρωτικών πυραύλων

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Εντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Δύση μετά την απόφαση της Μόσχας για την ενάρξη ασκήσεων πυρηνικών διηπειρωτικών πυραύλων.

Όπως μεταδίδει το BBC οι ασκήσεις των «Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων» περιλαμβάνουν  τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Yars. Πρόκειται για τη νέα γενιά πυραύλων η οποία για πρώτη φορά δοκιμάστηκε το 2007.

“ΧΡΥΣΟΣ

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις ασκήσεις που πραγματοποιούνται στο Ιβάνοβο κοντά στη Μόσχα συμμετέχουν περίπου 1.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό και πάνω από 100 οχήματα του στρατού. Σημειώνεται πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εκτόξευση πυραύλου ωστόσο οι ασκήσεις αφορούνπεριπολίες, εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων και προστασία τους από επιθέσεις.

Η έναρξη των ασκήσεων σημειώθηκε μερικές ώρες μετά τη γνωστοποίηση της αμερικανικής απόφασης για αποστολή προηγμένων πυραυλικών συστημάτων στην Ουκρανία.

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button