Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΔΙΕΘΝΗ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Οι όροι της διαπραγμάτευσης του πολέμου στην Γάζα

BOX CAFE
DROP Palermo TECH HUB

Σε  επιστολή, τα μέλη του φόρουμ των απολεσθέντων Ισραηλινών επισημαίνουν την υπόσχεση του πρωθυπουργού Νετανιάχου , ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει μέχρι να σκοτωθεί και ο τελευταίος από τους τρομοκράτες.

«Εμπιστευόμαστε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε τη νίκη, με τη βοήθεια του Θεού. Το έθνος είναι ισχυρό και το πνεύμα του είναι αποφασισμένο, τόσο στο μέτωπο όσο και στο εσωτερικό. Οι πολίτες και οι ηρωικοί στρατιώτες είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στην ολοκληρωτική νίκη. Έχετε εντολή να συνεχίσετε, δεν έχετε εντολή να σταματήσετε. Αυτό ήταν το θέλημα των πεσόντων και η υποχρέωσή μας, στο όνομα της ζωής».

Mechanical Solutions

Η επιστολή τελειώνει με ενθάρρυνση προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να μην τερματίσουν τον πόλεμο μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν η τελευταία βούληση και διαθήκη των πεσόντων, και διαβεβαίωσαν ότι δεν θα ησυχάσουν μέχρι να γίνει. «Στο όνομα των πεσόντων, σας απευθύνουμε έκκληση τώρα και σας ενθαρρύνουμε να τηρήσετε την υπόσχεσή σας, να είστε άξιοι ηγέτες για το έθνος και να συνεχίσετε τον πόλεμο μέχρι τη νίκη. Μην σταματήσετε μέχρι να επιτευχθούν πλήρως όλοι οι στόχοι, μόνο η συνέχιση του πολέμου αποφασιστικά θα φέρει τη νίκη και θα αναγκάσει τον εχθρό να απελευθερώσει τους υπόλοιπους ομήρους, με τη βοήθεια του Θεού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, η νίκη στο νότιο μέτωπο θα περιλαμβάνει τα εξής: ” εξουδετέρωση και του τελευταίου τρομοκράτη της Χαμάς, εκκαθάριση της περιοχής , διεκδίκηση του πλήρους ισραηλινού ελέγχου στη Λωρίδα της Γάζας και ανάκτηση όλων των ομήρων. Μέχρι να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, δεν μπορούμε να καθόμαστε ήσυχα. Όπως είπε ο βασιλιάς Δαβίδ, «θα καταδιώξω τους εχθρούς μου και θα τους καταστρέψω, και δεν θα επιστρέψω μέχρι να εξουδετερωθούν εντελώς» (Σαμουήλ Β 22:38). Μόνο τότε θα αρχίσουμε να παρηγορούμαστε».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Κυριακής, ο Νετανιάχου διάβασε την επιστολή, δεσμευόμενος να ακολουθήσει τις αρχές που περιγράφονται εκεί:

«Η θέληση των πεσόντων είναι αυτό που μας καθοδηγεί. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Θα ολοκληρώσουμε όλες τις αποστολές μας, να καταστρέψουμε τη Χαμάς, να απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους και να διασφαλίσουμε,  ότι αυτό δεν θα μετατραπεί ποτέ ξανά σε κέντρο τρομοκρατίας και υποκίνησης εναντίον του Ισραήλ ή επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ».

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους για τους πεσόντες και για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε εδώ στο Ισραήλ».

Ο Χαλίλ Αλ-Χαγιά, είπε στο κανάλι Al Jazeera σε συνέντευξή του , ως αναπληρωτής Πρόεδρος της Χαμάς στην Γάζα, ότι ” η απελευθέρωση τυχόν περαιτέρω ομήρων εξαρτάται από το εάν το Ισραήλ θα σταματήσει την επιθετικότητά του”.

«Θέλουμε να σταματήσει η επιθετικότητα, μετά θα πάμε στην ανοικοδόμηση  κατόπιν θα μιλήσουμε για τους κρατούμενους.«Θέλουμε πλήρη παύση της επιθετικότητας, μετά την αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα και μετά μιλάμε για τους αιχμαλώτους».

Το πέρασμα,  Kerem Shalom μεταξύ Ισραήλ και Γάζας άνοιξε την Κυριακή για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου και κατέστη δυνατή η διέλευση φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ο αρχηγός του Ισραηλινού στρατού (IDF), Στρατηγός Herzi Halevi δήλωσε σε ερώτηση εφαρμογής της τακτικής : «Ακολουθούμε μια σειρά από τις  αρχές , αναλογικότητας, διάκριση και εφαρμογή των νόμων του πολέμου. Υπήρχαν περιπτώσεις όπου επιτεθήκαμε με βάση αυτές τις αρχές και περιπτώσεις όπου αποφασίσαμε να μην επιτεθούμε, επειδή περιμέναμε μια καλύτερη ευκαιρία».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Μηνάς Ρασούλης

Μηνάς Ρασούλης Ταξίαρχος Τεθωρακισμένων ε.α. Τελείωσε το 1ο Πρακτικό Γυμνάσιο Αρρένων της Ιεράπετρας το 1976 και την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1980, ως Ανθυπολοχαγός του Ιππικού και Τεθωρακισμένων. Εκπαιδεύτηκε στην Ανάλυση Πληροφοριών στο Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Στρατηγείο του Στρασβούργου στην Γαλλία και στην Στρατιωτικοπολιτική Συνεργασία και Διαχείριση Κρίσεων σε Νατοϊκά Σχολεία της Γερμανίας. Έχει τελειώσει το Σχολείο Βαλκανικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε σε μονάδες του όπλου του σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου καθώς και στις Ειδικές Δυνάμεις. Υπηρέτησε στο Αναπτυσσόμενο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης ως Διευθυντής Πληροφοριών και ως Διευθυντής στην Στρατιωτικοπολιτική Συνεργασία καθώς και στην 1η Στρατιά στην Λάρισα. Έλαβε μέρος σε Νατοϊκές Αποστολές και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στην επιχείρηση ALBA στην Αλβανία το 1997, καθώς και στις παρακάτω χώρες, Ρουμανία, Γεωργία, Αρμενία και Τουρκία. Μιλάει Αγγλικά, Σερβικά και Κροατικά.

Σχετικά άρθρα

Back to top button