Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΔΙΕΘΝΗ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Η Αμερική πιέζει για κατάπαυση των εχθροπραξιών στην Γάζα

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Ο Ισραηλινός στρατός πήρε εντολή από την πολιτική ηγεσία, για την εξάρθρωση της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, αλλά η εφαρμογή του σχεδίου απαιτεί και την παραμονή του , προς χάριν της απελευθέρωσης των ομήρων.

Η τελευταία πρόταση κατάπαυσης  του πυρός του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, με τον παράλληλα οδικό χάρτη φανέρωσε και τους διαφορετικούς σκοπούς των αντιμαχομένων, καταδεικνύοντας συγχρόνως οι Αμερικάνοι την παύση των εχθροπραξιών και την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού.

NOVA

Η Χαμάς αφενός ασκεί  ψυχολογική πίεση επιδεικνύοντας βίντεο με τους ομήρους, αφετέρου συνεχίζει την αντίσταση της , στην λωρίδα της Γάζας.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν, ότι η Χαμάς επιδιώκει εγγυήτριες δυνάμεις, από την Τουρκία, Κίνα και Ρωσία σε μία συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Η Τουρκία διατηρεί στενούς δεσμούς με την Χαμάς και συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των χωρών που αναγνωρίζουν την Χαμάς, επιδιώκοντας να πείσουν τις παγκόσμιες δυνάμεις να συμμετάσχουν σε μία μόνιμη λύση στην συνεχιζόμενη σύγκρουση με παρεμβάσεις ακόμα και του ίδιου του Ερντογάν με επισκέψεις του ιδίου,  σε χώρες που έχουν λόγο επί του θέματος, από το Κατάρ και την Αίγυπτο, μέχρι την Σαουδική Αραβία και την Ρωσία.

Η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ, αν και πιστεύει στην οριστική διάλυση της Χαμάς, έρχεται σε αντίθεση με το σχέδιο Μπάιντεν.

Mechanical Solutions

Όπως έδειξαν οι διαπραγματεύσεις μέχρι τώρα οι Ισραηλινοί επιθυμούν να εφαρμόσουν μεγάλες παραχωρήσεις, αλλά όχι μία μόνιμη κατάπαυση του πυρός και συνέχιση της πολιτικής διοίκησης της λωρίδας της Γάζας από την Χαμάς.

Επίσης, δεσμεύονται οι Ισραηλινοί να απελευθερώσουν όλους τους ομήρους των, υπό τον όρο η Γάζα να μην επαναλάβει μία άλλη σφαγή, όπως της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι υπό ποια πολιτική διοίκηση θα συνεχίσει η λωρίδα της Γάζας, καθώς και ο έλεγχος της συνοριακής γραμμής με την Αίγυπτο.

Το ειρηνευτικό σχέδιο στο τέλος του πολέμου θα έχει ως πρόταση την ολική πολιτική διοίκηση των Παλαιστινίων, αλλά και την ολική αντιμετώπιση των δυτικών δυνάμεων στο Ιράν και στους συμμάχους του , σε όλη την Ασία.

Το επόμενο βήμα θα είναι εκ μέρους του Ισραήλ να αναλύσει σε Ε.Ε και Αμερική τι σκοπεύει να εφαρμόσει για τους Παλαιστίνιους και ποια είναι η Ιρανική απειλή, βοηθώντας παράλληλα την προεκλογική περίοδο που διανύει η Αμερική.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Μηνάς Ρασούλης

Μηνάς Ρασούλης Ταξίαρχος Τεθωρακισμένων ε.α. Τελείωσε το 1ο Πρακτικό Γυμνάσιο Αρρένων της Ιεράπετρας το 1976 και την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1980, ως Ανθυπολοχαγός του Ιππικού και Τεθωρακισμένων. Εκπαιδεύτηκε στην Ανάλυση Πληροφοριών στο Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Στρατηγείο του Στρασβούργου στην Γαλλία και στην Στρατιωτικοπολιτική Συνεργασία και Διαχείριση Κρίσεων σε Νατοϊκά Σχολεία της Γερμανίας. Έχει τελειώσει το Σχολείο Βαλκανικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε σε μονάδες του όπλου του σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου καθώς και στις Ειδικές Δυνάμεις. Υπηρέτησε στο Αναπτυσσόμενο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης ως Διευθυντής Πληροφοριών και ως Διευθυντής στην Στρατιωτικοπολιτική Συνεργασία καθώς και στην 1η Στρατιά στην Λάρισα. Έλαβε μέρος σε Νατοϊκές Αποστολές και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στην επιχείρηση ALBA στην Αλβανία το 1997, καθώς και στις παρακάτω χώρες, Ρουμανία, Γεωργία, Αρμενία και Τουρκία. Μιλάει Αγγλικά, Σερβικά και Κροατικά.

Σχετικά άρθρα

Back to top button