Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΔΙΕΘΝΗ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Ισραήλ και Χαμάς συμφωνούν να παρατείνουν την εκεχειρία

BOX CAFE
DROP Palermo TECH HUB

Παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα κατά δύο ημέρες, λένε ΗΠΑ, Κατάρ και Κάιρο ότι συμφωνούν να διατηρηθεί.

Η παύση των μαχών μέχρι την Πέμπτη, αποτελεί ελπιδοφόρα κίνηση που αναμένεται να απελευθερώσει περίπου 20 επιπλέον ομήρους και  60 Παλαιστίνιους κρατούμενους .

Mechanical Solutions

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζέντ Αλ-Ανσαρί, δήλωσε  το βράδυ της Δευτέρας ότι οι πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για την παράταση της παύσης για δύο επιπλέον ημέρες.Η εκεχειρία παρατάθηκε «για να παραδοθεί πρόσθετη βοήθεια στη Λωρίδα και να απελευθερωθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός ομήρων και κρατουμένων», ανέφερε το υπουργείο.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε τη συμφωνία.Το Ισραήλ έχει δηλώσει από  την αρχή των διαπραγματεύσεων, ότι θα είναι ανοιχτό να επεκτείνει την ηρεμία εφόσον απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 όμηροι καθημερινά, και έχει δηλώσει επίσης , ότι μπορεί και το Ισραήλ να συνεχίσει να απελευθερώνει Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Ωστόσο, η Ιερουσαλήμ αντιστάθηκε στις εκκλήσεις από το Κατάρ και αλλού για μακροχρόνια κατάπαυση του πυρός, με αξιωματούχους να επιμένουν ότι ο στρατός , όπως έχει πάρει διαταγή θα συνεχίσει τελικά την εκστρατεία τιμωρίας με στόχο την ανατροπή της τρομοκρατικής ομάδας της Χαμάς.

Το Ισραήλ θα ξαναρχίσει τις επιχειρήσεις του με «πλήρη δύναμη» μόλις λήξει η τρέχουσα συμφωνία, εάν η Χαμάς δεν συμφωνήσει σε περαιτέρω απελευθέρωση ομήρων, με στόχο την εξάλειψη της ομάδας και την απελευθέρωση των υπόλοιπων αιχμαλώτων, δήλωσε νωρίτερα την Δευτέρα στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Eylon Levy.

Τα πλήθη στην λωρίδα της Γάζας έχουν κατακλύσει τις τοπικές αγορές και τα βενζινάδικα καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να προμηθευτούν βασικά είδη. Οι άνθρωποι ήταν απελπισμένοι και πάνε για να αγοράσουν ότι μπορούν . Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Αυτές τις μέρες περίπου 160 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθει στην λωρίδα.

Πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν, ότι ο πόλεμος θα επιστρέψει.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Μηνάς Ρασούλης

Μηνάς Ρασούλης Ταξίαρχος Τεθωρακισμένων ε.α. Τελείωσε το 1ο Πρακτικό Γυμνάσιο Αρρένων της Ιεράπετρας το 1976 και την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1980, ως Ανθυπολοχαγός του Ιππικού και Τεθωρακισμένων. Εκπαιδεύτηκε στην Ανάλυση Πληροφοριών στο Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Στρατηγείο του Στρασβούργου στην Γαλλία και στην Στρατιωτικοπολιτική Συνεργασία και Διαχείριση Κρίσεων σε Νατοϊκά Σχολεία της Γερμανίας. Έχει τελειώσει το Σχολείο Βαλκανικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε σε μονάδες του όπλου του σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου καθώς και στις Ειδικές Δυνάμεις. Υπηρέτησε στο Αναπτυσσόμενο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης ως Διευθυντής Πληροφοριών και ως Διευθυντής στην Στρατιωτικοπολιτική Συνεργασία καθώς και στην 1η Στρατιά στην Λάρισα. Έλαβε μέρος σε Νατοϊκές Αποστολές και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στην επιχείρηση ALBA στην Αλβανία το 1997, καθώς και στις παρακάτω χώρες, Ρουμανία, Γεωργία, Αρμενία και Τουρκία. Μιλάει Αγγλικά, Σερβικά και Κροατικά.

Σχετικά άρθρα

Back to top button