ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρώτοι σε διακοπές μετ’ αποδοχών οι Γερμανοί

Με 30 ημέρες άδεια και 10 επίσημες αργίες τον χρόνο, οι Γερμανοί εργαζόμενοι είναι πρώτοι σε άδειες με αποδοχές συγκριτικά με τους άλλους Ευρωπαίους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το Ινστιτούτο IW τη Δευτέρα.

Έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Βαυαρικής Ένωσης Εργοδοτών από το Ινστιτούτο IW, κατέδειξε ότι το 16,2% του κόστους αμοιβών στη Γερμανία αφορά στις αργίες και τις άδειες, ενώ πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όπως τόνισε και ο ερευνητής του IW με βάση την Κολονία, Christoph Schroeder, η Γερμανία είναι μάλλον η χώρα με τις περισσότερες αργίες στον κόσμο, αν και οι Γάλλοι εργαζόμενοι απολαμβάνουν σχεδόν αντίστοιχες άδειες.

«Παρά τα νούμερα αυτά, η ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλή», ανέφερε ο ειδικός, ωστόσο πρόσθεσε ότι «αυτές οι 40 ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών θα δημιουργήσουν πρόβλημα καθώς επιδεινώνεται η έλλειψη προσοντούχων εργαζομένων».

Μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία, η Δανία έρχεται τρίτη στη λίστα με 39 ημέρες, η Ιταλία με 37 και οι Τσεχία, Αυστρία και Σουηδία με 36. Τελευταίο ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες είναι το Βέλγιο με 29 μέρες και 7,9% σε κόστη.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

Η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και παρά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και την κρίση της ευρωζώνης, έχει καταφέρει να επιδείξει σταθερή αύξηση της ανάπτυξης από το 2010.

euro2day.gr

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button