Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΓΕΥΣΕΙΣ

Μοσχαράκι καπαμά – Απλό και παραδοσιακό

BOX CAFE
DROP Palermo TECH HUB

Ενα πεντανόστιμο, απλό, παραδοσιακό φαγητό. Μια συνταγή για μοσχαράκι καπαμά που θυμίζει παλιές Κυριακάτικες μυρωδιές με το μοσχαράκι καπαμά της γιαγιάς.

Υλικά της συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι ελιά ή σπάλα κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 2 φλ. τσαγιού ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες  ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1  κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 πρέζα γαρίφαλο σκόνη ή 2-3 γαρυφαλάκια στικς
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγο αλεύρι για αλεύρωμα του κρέατος
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αλευρώνετε τις μπουκίτσες κρέατος. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε πολύ καλά από όλες τις μεριές το αλευρωμένο κρέας μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτετε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας, για 2-3 λ μέχρι να γυαλίσει.

Mechanical Solutions

Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, προσθέτετε 3/4 φλ. τσαγιού νερό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 1:15 λ.

Ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τα κονκασέ, το πελτέ ,τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, τη κανέλα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 30 λ περίπου ή μέχρι να έχετε μια πυκνή, πλούσια σάλτσα.

Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρετε το μοσχαράκι, πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες ή πατάτες πουρέ ή πιλάφι.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button