Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
STORIES

Χάτσικο: Ένας αιώνας από τη γέννηση του πιο πιστού σκύλου στον κόσμο

Ο σκύλος που μέχρι να πεθάνει δεν σταμάτησε στιγμή να περιμένει το αφεντικό του σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό της Ιαπωνίας.

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Ο Χάτσικο (Hachiko), που στα ιαπωνικά σημαίνει «όγδοος ευοίωνος πρίγκιπας», είναι ο διασημότερος σκύλος στον κόσμο και αποτελεί σύμβολο της απόλυτης αφοσίωσης, φιλίας, αγάπης και πίστης.

Τη φετινή χρονιά και συγκεκριμένα στις 10 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του στο Οντάτε της Ιαπωνίας και με αυτή την αφορμή θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από εκδηλώσεις.

NOVA

Η μοναδική του ιστορία έχει αποτυπωθεί στις σελίδες βιβλίων, ενώ έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο. Πρόκειται για την συγκλονιστική ιστορία του πιο διάσημου Ακίτα, που συνέχισε να περιμένει μέχρι το τέλος της ζωής του το αφεντικό του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από εγκεφαλική αιμορραγία, σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην Ιαπωνία.

Σημειώνεται ότι στις 8 Μαρτίου 1935 περαστικοί βρήκαν τον Χάτσικο πεθαμένο σε ένα δρομάκι κοντά στον σταθμό της Σιμπούγια στο Τόκιο. Στο σημείο όπου περίμενε, έξω από τον σταθμό, έχει φιλοτεχνηθεί ένα μπρούτζινο άγαλμα στο οποίο καθημερινά φωτογραφίζονται εκατοντάδες επισκέπτες.

Mechanical Solutions

«Τα σκυλιά Ακίτα είναι ήρεμα, έξυπνα, γενναία και υπάκουα στα αφεντικά τους. Από την άλλη πλευρά, είναι πεισματάρικα και επιφυλακτικά με τους ξένους», είπε ο Eietsu Sakuraba, συγγραφέας ενός παιδικού βιβλίου για τον Χάτσικο.

Η ιστορία του διδάσκεται σε κάθε σχολείο της Ιαπωνίας σαν παράδειγμα φιλίας, ύψιστης αφοσίωσης και πίστης. «Ο Χάτσικο αντιπροσωπεύει τον «ιδανικό Ιάπωνα πολίτη» με την «αδιαμφισβήτητη αφοσίωσή του»», λέει η Κριστίν Γιάνο, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Χαβάης.

Στην ερώτηση του BBC αν θα συνεχίσει και στα επόμενα 100 χρόνια να φέρει το τίτλο του πιο πιστού φίλου του κόσμου, η Κριστίν Γιάνο απαντά θετικά επειδή ο «ηρωισμός του Χάτσικο» είναι διαχρονικός. «Ακόμη και στα επόμενα εκατό χρόνια αυτή η άνευ όρων αφοσιωμένη αγάπη θα παραμείνει αναλλοίωτη και η ιστορία του Χάτσικο θα ζει για πάντα», δήλωσε το ίδιο αισιόδοξα και ο συγγραφέας.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button