LIFE
-
Newsroom14/07/2022
Φυσικό ανθρακούχο νερό: Σε τι διαφέρει από την σόδα;
Στη σύγχρονη εποχή η συνεχής βελτίωση του τρόπου ζωής μας είναι στο επίκεντρο κάθε δραστηριότητάς μας. Σήμερα θέλουμε να φροντίζουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας με τον…
-
Newsroom14/07/2022
Ίος: Επιχειρηματίας του νησιού φιλοξενεί στο σπίτι της 17 γαϊδουράκια!
Η εικόνα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε από τα γαϊδούρια είναι να στέκουν για ώρες ακίνητα, δεμένα σε κάποιο χωράφι, ή παραφορτωμένα να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια κάποιου νησιού κάτω…
-
Newsroom13/07/2022
Φυτοφάρμακα: Ολο και περισσότερα στην διατροφή μας
Είναι βασικά συστατικά μιας υγιεινής διατροφής. Πόσο όμως ασφαλή είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνουμε; Ως απάντηση σε αυτό το ερώτημα, η ΕΕ έχει θεσπίσει διάφορους κανονισμούς και…
-
Newsroom13/07/2022
Η κλιματική αλλαγή απειλεί το σούσι
Εδώ και μισό αιώνα, ο Τακέο Νακάτσο αλιεύει παλαμίδες, ένα υλικό απολύτως απαραίτητο στην ιαπωνική κουζίνα και για το σούσι. Ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι ψαράδες της νοτιοδυτικής…
-
Newsroom13/07/2022
Ο Τιμ Κουκ δίνει μία συμβουλή που κάνει τη ζωή «να έχει νόημα»
Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ λέει ότι υπάρχει τουλάχιστον μία ερώτηση στην οποία το iPhone δεν μπορεί να απαντήσει: Πώς χτίζεις μια ζωή που προσφέρει ταυτόχρονα νόημα και ικανοποίηση;…
-
Newsroom12/07/2022
Υπερτροφές: Σωτηρία ή ρίσκο για την υγεία;
Σκόνες από εξωτικές ρίζες, smoothies που περιέχουν μούρα, φύκια με θεραπευτικές ικανότητες και σπόροι κάθε είδους είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα που προωθούνται έντονα μέσω διαδικτύου τα τελευταία χρόνια.…
-
Newsroom12/07/2022
Γιατί τους δειλούς τους λέμε κότες;
Ολοι μας έχουμε ακουστά τον χαρακτηρισμό «είσαι κότα». Κι αν είμαστε τυχεροί και δεν μας το είπαν κατάμουτρα, μπορεί να το υπονόησαν ή κι εμείς να το είπαμε για άλλους.…
-
Stream+12/07/2022
Αβοκάντο: Το τροπικό φρούτο που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας
Το αβοκάντο είναι το φρούτο του βουτυρόδεντρου και ανακαλύφτηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής, όπου από τα αρχαία χρόνια το καλλιεργούσαν οι ιθαγενείς αφού ο καρπός…
-
Newsroom11/07/2022
Πόσους βαθμούς θερμοκρασίας αντέχει το ανθρώπινο σώμα;
H κλιματική αλλαγή μας έχει υποβάλει σε διαδικασίες που είναι πρωτόγνωρες και απαιτητικές, ως προς τη δυνατότητα μας να λειτουργήσουμε κατά τρόπο που να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τις…
-
Newsroom08/07/2022
Πως να διατηρήσουμε ασφαλή τρόφιμα και νερό στη ζέστη
Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι πολύ συνηθισμένες το καλοκαίρι. Εντούτοις συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε ότι οφείλονται στον εσφαλμένο τρόπο διαχείρισης των φαγητών που τρώμε και του νερού, παρότι είναι γνωστό πως αλλοιώνονται…
-
Newsroom07/07/2022
Πόσο κρατάει το παγωτό στην κατάψυξη;
Καλοκαίρι σημαίνει παγωτό! Όλοι λίγο-πολύ συνηθίζουμε να παίρνουμε παγωτά είτε από το σουπερμάρκετ είτε από ζαχαροπλαστεία ή γαλακτοπωλεία, ώστε να τα έχουμε στην κατάψυξή μας και να τα απολαμβάνουμε όποτε…
-
Newsroom07/07/2022
Μύκονος: Χάος, με 5.800 βανάκια για τα transfers!!!
Δεν έχει καμία σημασία τι ώρα θα έχει την ατυχή έμπνευση κάποιος να φύγει από τη βίλα ή το ξενοδοχείο του στον Ορνό, στην Άνω Μερά, τα Χουλάκια η το…
-
Media+05/07/2022
Eurostat: Τα πιο αναπτυσσόμενα επαγγέλματα του τελευταίου χρόνου
Το επάγγελμα που σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στον αριθμό των απασχολουμένων στην ΕΕ μεταξύ του 1ου τριμήνου 2021 και 1ου τριμήνου 2022 ήταν αυτό του βοηθού προετοιμασίας τροφίμων, με…
-
Newsroom01/07/2022
Superfoods: Μύθος ή πραγματικότητα;
Οι λεγόμενες υπερτροφές, πιο γνωστές ως superfoods, πείθουν όλο και περισσότερους καταναλωτές για την εξαιρετική διατροφική τους αξία. Μία αξιολόγηση που δεν έχει ακόμη επιστημονικά ερείσματα. Σπόροι chia από το…
-
Media+30/06/2022
Περσινό αντηλιακό: Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε;
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι όπως τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς έτσι και το SPF έχει ημερομηνία λήξης και τα κακά νέα είναι ότι συνήθως δεν είναι πολύ μεγάλη. Έτσι, το περσινό…