Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
LIFE

Φυσικό ανθρακούχο νερό: Σε τι διαφέρει από την σόδα;

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Στη σύγχρονη εποχή η συνεχής βελτίωση του τρόπου ζωής μας είναι στο επίκεντρο κάθε δραστηριότητάς μας. Σήμερα θέλουμε να φροντίζουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας με τον καλύτερο τρόπο υιοθετώντας συνήθειες που μας εξασφαλίζουν μια ποιοτικότερη καθημερινότητα.

Γι αυτό και επιδιώκουμε να εξελισσόμαστε διαρκώς βελτιώνοντας τις επιλογές μας. Ειδικότερα σε ό,τι έχει σχέση με τη διατροφή μας αναζητούμε λύσεις που να καλύπτουν τις εξειδικευμένες ανάγκες και τις διαφορετικές επιθυμίες του καθενός μας. Έτσι αναζητούμε προϊόντα που μας ταιριάζουν βάζοντας σε προτεραιότητα το πολυτιμότερο αγαθό που μας δίνει η φύση, δηλαδή το νερό.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Η πηγή της σωματικής μας υγείας

Τα ανθρακούχα νερά είναι μια σχετικά νέα διατροφική τάση που τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερους. Σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωσή ανθρακούχων νερών συμβάλλει στον έλεγχο του σωματικού βάρους και ταυτόχρονα χαρίζει ευεξία. Σε ένα επίσημο γεύμα, ακόμα και στο καθημερινό τραπέζι, στα εστιατόρια ή στο σπίτι, την ώρα της δουλειάς ή της άθλησης είναι μόνο μερικές από τις περιστάσεις που οι καταναλωτές προτιμούν τα ανθρακούχα νερά. Σε κάθε περίπτωση, καταναλώνονται ως βοηθητικά στη χώνεψη ή ως συνοδευτικά ενός γεύματος  ή μόνα τους, ως υγιεινή εναλλακτική αντι για κάποιο ποτό ή αναψυκτικό.

Φυσικά ανθρακούχα νερά και σόδες: Ομοιότητες και διαφορές

Τα φυσικώς ανθρακούχα νερά και οι σόδες είναι οι πιο δημοφιλείς τύποι ανθρακούχων νερών που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι γεγονός ότι σπάνια αναγνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ τους αφού έχουν παρόμοια υφή. Πρακτικά, μόλις νιώσουμε στη γλώσσα και στον ουρανίσκο μας τις χαρακτηριστικές φυσαλίδες τους αμέσως μας δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για ίδια προϊόντα. Ωστόσο, τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά και τα σοδόνερα έχουν μια βασική διαφορά η οποία φαίνεται στο στομάχι μας, κατά τη διάρκεια της χώνεψης.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Ουσιαστικά τα σοδόνερα είναι απλά νερά, μεταλλικά ή μη, τα οποία περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή, δηλαδή τους προστίθεται βιομηχανικά ανθρακικό οξύ.

Όταν πίνουμε CO2 που δεν είναι συνδεδεμένο με Μέταλλα, όπως συμβαίνει στα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά, απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι.

Zuper Service

Αυτό το ιδιαίτερα όξινο στοιχείο, μας δίνει λανθασμένα την αίσθηση της χώνεψης αφού δεν αντιστέκεται στην οξύτητα του γαστρικού οξέος γι αυτό και όταν το καταναλώνουμε μας κάνει να αισθανόμαστε ανακούφιση από το φούσκωμα που μπορεί να έχουμε στο στομάχι μετά από ένα γεύμα.

Επίσης, τα σοδόνερα τις περισσότερες φορές έχουν δυσάρεστη γεύση και έντονη επίγευση. Το πρόσθετο CO2 δίνει τη γεύση μιας ξινής ή μιας μεταλλικής ή πλαστικής ή αλμυρής επίγευσης. Η κατανάλωση σοδόνερων αυξάνει τη γαστρική οξύτητα, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως η υπέρταση, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και το έλκος.

Αντίθετα, τα Φυσικώς Ανθρακούχα Φυσικά μεταλλικά νερά αναβλύζουν κατευθείαν από την πηγή περιέχοντας το CO2, δηλαδή δεν τους προστίθεται βιομηχανικά εκ των υστέρωνn όπως στα σοδόνερα. Επίσης περιέχουν διττανθρακικά άλατα (διττανθρακικο νάτριο, διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο κλπ.) τα οποία εκλύουν μετά την πόση σιγά σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Τα διττανθρακικα άλατα είναι βασικά αλκαλικά στοιχεία που έχουν την ιδιότητα να μας βοηθούν να χωνέψουμε ομαλά μέσω μιας απόλυτα φυσικής διαδικασίας αντισταθμίζοντας την οξύτητα του γαστρικού οξέος. Αυτό ακριβώς είναι και το βασικό πλεονέκτημα των Φυσικώς Ανθρακούχων Φυσικών μεταλλικών νερών σε σύγκριση με τα σοδόνερα.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button