Δευτέρα, 14 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΗ Ανταρκτική θα εξαφανιστεί λίγο πριν από το τέλος του αιώνα

Η Ανταρκτική θα εξαφανιστεί λίγο πριν από το τέλος του αιώνα

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Τη στιγμή που τα καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο γίνονται ολοένα και πιο ακραία, με αποτέλεσμα οι λέξεις «βιβλική καταστροφή» να μην μπορούν πλέον να τα περιγράψουν, νέα έρευνα έρχεται να προειδοποιήσει ότι η Ανταρκτική βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο εξαιτίας της ταχύτητας που λιώνουν οι πάγοι. Η έρευνα αυτή αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ολόκληρα κομμάτια πάγου θα έχουν ισοπεδωθεί τα επόμενα χρόνια, και μέχρι το 2100 η παγωμένη ήπειρος θα μοιάζει με απέραντη θάλασσα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Λιουκ Τράσελ, ήταν κατηγορηματικός: «Τα αποτελέσματα δείχνουν καθαρά ότι οι πάγοι στην Ανταρκτική Χερσόνησο λιώνουν με απίστευτη ταχύτητα. Αυτό, κατά συνέπεια, επιδεινώνει την κλιματική αλλαγή και θα οδηγήσει σε απότομη αύξηση της στάθμης της θάλασσας. Οι προβλέψεις δείχνουν επίσης ότι το ίδιο θα συμβεί σε όλη την ακτογραμμή της Ανταρκτικής μέχρι το τέλος του αιώνα».

mechanical adv 2021

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική εφημερίδα «Nature Geoscience» και βασίστηκε σε δορυφορικές παρατηρήσεις της παγωμένης επιφάνειας και ασκήσεις κλιματικής προσομοίωσης.

apostolakis adv 2

Με το καλό σενάριο, που λέει ότι οι εκπομπές ρύπων θα περιορισθούν, το λιώσιμο των πάγων στην παγωμένη ήπειρο ενδέχεται να τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το 2050.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα έρευνα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αρχίσει πλέον να διχάζονται για το εάν υφίσταται το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Στη μάχη για το χρίσμα των υποψηφίων των δύο κομμάτων το φλέγον ζήτημα του φαινομένου του θερμοκηπίου βρίσκεται πολύ υψηλά στην ατζέντα, με τους θερμόαιμους Ρεπουμπλικανούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για πλάνη, αμφισβητώντας επιστημονικά δεδομένα.

Ο εκκεντρικός υποψήφιος για το χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ το έχει διατυπώσει κάπως έτσι: «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι επινόηση των Κινέζων για να πλήξουν την ανταγωνιστικότητα της αμερικανικής βιομηχανίας».

Και το χειρότερο είναι ότι πληθαίνουν οι Αμερικανοί που τον πιστεύουν.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ