ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αττική | Συνελήφθη ένας μελισσοκόμος – Οδηγείται για προανάκριση

το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διαθέτει «σοβαρά ευρήματα» για το ότι η πυρκαγιά ενδεχομένως να ξεκίνησε σε σημείο όπου υπάρχουν μελίσσια και γίνονταν οι σχετικές εργασίες.

Ένας μελισσοκόμος βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας και ανακρίνεται για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Σταμάτα και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε Ροδόπολη και Διόνυσο, προκαλώντας υλικές ζημιές σε τουλάχιστον 20 σπίτια και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διαθέτει «σοβαρά ευρήματα» για το ότι η πυρκαγιά ενδεχομένως να ξεκίνησε σε σημείο όπου υπάρχουν μελίσσια και γίνονταν οι σχετικές εργασίες.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Μάλιστα, φέρεται να έχουν εντοπιστεί τα καπνιστήρια και άλλα σύνεργα κι έτσι ο εν λόγω μελισσοκόμος προσήχθη και ανακρίνεται.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πηγές, οι αρχές φέρεται να έχουν προσαγάγει και ένα δεύτερο άτομο, το οποίο πιθανόν να έχει εμπλοκή στην υπόθεση.

swell adv 2021

Εφόσον αποδειχθεί η συμμετοχή τους στην πυρκαγιά, θα συλληφθούν και θα σχηματιστεί δικογραφία.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Νωρίτερα, ελεύθεροι αφέθηκαν τέσσερις μελισσοκόμοι που είχαν προσαχθεί, καθώς δεν είχαν καμία σχέση με τη φωτιά

Εμπρησμός

Σημειώνεται πως οι αρχές αποδίδουν σε εμπρησμό την πυρκαγιά που ξεκίνησε σε σημείο κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας και επεκτάθηκε γρήγορα στη Ροδόπολη και τον Διόνυσο.

«Οι ανακριτικές αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα» ενημέρωσε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 11:39 νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας και γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με αποτέλεσμα οι φλόγες να κινηθούν άμεσα ανάμεσα σε οικισμούς και κατοικίες.

Η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς είναι πλέον καλύτερη, καθώς η πυρκαγιά παρουσιάζει ύφεση χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, εθελοντών και κατοίκων που ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες από εδάφους αλλά και από αέρος.

Η φωτιά έχει οριοθετηθεί, ωστόσο υπάρχουν πολλές εστίες κοντά σε σπίτια και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων, ειδικά από τη στιγμή που λόγω νύχτας, σταματούν οι επιχειρήσεις από αέρος










Σχετικά άρθρα

Back to top button