ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Το ζήτημα των σφαγείων στην Νεάπολη (του Μανώλη Χριστοφάκη)Έφτασε η εβδομάδα των παθών, με την κορύφωση της λαμπρής και τον παραδοσιακό οβελία. Αυτές τις μέρες, γίνεται πιο έντονα επίκαιρη η αδιαφορία της πολιτείας για ένα χρόνιο και καίριο ζήτημα για την περιοχή και την τοπική οικονομία.

Το ζήτημα των ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η δημοτική αρχή αδιαφορεί για την ταλαιπωρία που βιώνουν τα τελευταία χρόνια οι κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες, που αναγκάζονται να κάνουν πολλά χιλιόμετρα και μεγάλα δρομολόγια.

Αναγκάζονται να πάνε μέχρι και το Ρέθυμνο, για να σφάξουν και να προμηθεύσουν την τοπική αγορά με κρέας. Για άλλη μια φορά η παρούσα δημοτική αρχή, δεν σέβεται τους πόρους που η τοπική κοινωνία δέσμευσε από το υστέρημα της για να δημιουργήσει αυτή την πρότυπη μονάδα, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των κτηνοτροφών όλου του νομού.

swell adv 2021

ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ έχουν αφεθεί στην μοίρα τους και η φθορά από την αχρησία και τις λεηλασίες τα καθιστά πλέον μη λειτουργικά. Είναι τεράστια η ζημιά από το κόστος του επενδυμένου κεφαλαίου και την απαξίωση του.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Την ίδια στιγμή το κόστος μεταφοράς των ζώων σε άλλους νομούς, μειώνει το κέρδος των κτηνοτροφών και αυξάνει την τιμή του κρέατος, καθιστώντας το μη ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλα εισαγόμενα. Το κόστος αυτό, δεν μπορεί να απορροφηθεί και καθιστά πολύ δύσκολη έως αδύνατη την διάθεση του στην αγορά.

Το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών, η βαριά φορολογία και τέλος το να μην μπορούν να διαθέσουν το κρέας, αποτελεί την χαριστική βολή για τον τόσο δοκιμαζόμενο παραγωγικό κλάδο της κτηνοτροφίας. Επίσης η μη λειτουργεία των σφαγείων αποτελεί υγειονομική βόμβα, αφού το απαγορευτικό κόστος μεταφοράς ίσως οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες μη ελεγμένες από υγειονομικής άποψη σφαγές.

Είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχτεί η κτηνοτροφία, η υγεία, η οικονομία. Πρέπει να ανοίξουν άμεσα τα σφαγεία Νεαπόλεως. Δεν είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να έχει το κλειδί σε μια επιχείρηση που μπορεί να δώσει δουλειά σε πολύ κόσμο, σε μια επιχείρηση που είναι αναγκαία για την επιβίωση της τοπικής οικονομίας, που μπορεί να φέρει έσοδα από άλλους νομούς. Και που με ευθύνη του δήμου παραμένει κλειστή.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για την μη λειτουργεία των σφαγείων Νεάπολης. Τα σφαγεία Νεαπόλεως πρέπει να ανοίξουν ΑΜΕΣΑ.

Μανώλης Χριστοφάκης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Δήμου Αγίου Νικολάου»

Ανεξάρτητη κίνηση Δημοτών


Σχετικά άρθρα

Back to top button