ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Η αποχή και ο δικομματισμός (του Αγγελου Ευαγγελιδάκη)Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το εντονότερο συναίσθημα που διακατέχει τον ελληνικό λαό και την κοινωνία είναι η απογοήτευση και η απαξίωση σε κάθε τι που σχετίζεται με την πολιτική.

Απόλυτα λογικό συναίσθημα βάσει όσων έχουν βιώσει και ακούσει οι ψηφοφόροι 40 χρόνια τώρα, ίσως και παραπάνω. Δεν τους κατακρίνω γιατί και εγώ έχω βρεθεί στην ίδια θέση.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όμως θα πρέπει να τονίσουμε κάποιους πολύ σημαντικούς κινδύνους που συνοδεύουν αυτή την απογοήτευση.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από αυτούς, μπορεί να μετρηθεί και μάλιστα βλέπουμε ότι υπερισχύει και ονομάζεται ΑΠΟΧΗ. Ένα θέμα που απασχολεί όλα τα κόμματα, το καθένα για τους δικούς του λόγους.

swell adv 2021

Για την δημοκρατία δυστυχώς η αποχή παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς οι απλοί πολίτες μπορεί να απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες μη θέλοντας να νομιμοποιήσουν με την συμμετοχή τους αυτούς που άλλα τους είπαν προεκλογικά και άλλα έκαναν αφού έγιναν κυβέρνηση ή ακόμα και που μπήκαν στη Βουλή.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Τι να πει λοιπόν κάποιος στον απλό ψηφοφόρο που έχει χάσει την πίστη του σε αυτό το εκλογικό σύστημα που έτσι όπως είναι δομημένο μπορεί να βγάλει κυβέρνηση μόλις το 15-20% του εκλογικού σώματος και να ακούει και από πάνω όλη μέρα από τα συστημικά κανάλια ότι ο ελληνικός λαός μίλησε και αποφάσισε! Από πότε ένα τόσο μικρό ποσοστό νομιμοποιείτε να βγάζει κυβέρνηση;

Οι κομματικοί στρατοί βγάζουν κυβερνήσεις πλέον, μην χάνοντας εκλογική αναμέτρηση και η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου να ασχολείται μόνο με την επιβίωσή του.

Ένας άλλος σοβαρός κίνδυνος που παρατηρείται, είναι η απουσία ελπίδας. Αποτέλεσμα όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και ειδικά της κυβέρνησης Σύριζα που κατάφεραν και σκότωσαν την ελπίδα.

Χωρίς την ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει κάτι, υπερισχύει στην κοινωνία η εσωστρέφεια, η αποξένωση και ο εγωισμός. Ένας εγωισμός που μεταφράζεται ως εξής. Αφού τίποτα δεν αλλάζει, ας βολευτώ εγώ ή τα παιδιά μου. Όπου ο κάθε βολεμένος στην πορεία, γίνεται υποχείριο αυτού που τον βόλεψε. Ένας φαύλος κύκλος που σε συνδυασμό με την πολιτική μας αμορφωσιά γινόμαστε μπαλάκι στο κάθε δίπολο που μας εμφανίζει το σύστημα. Μια την Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ και τώρα την Νέα Δημοκρατία και το Σύριζα και ο δικομματισμός καλά κρατεί.

Άρα ο δικομματισμός εξακολουθεί να υφίσταται απλώς αλλάζοντας τα πρόσωπα και όχι τις πολιτικές.

Στο Ε.ΠΑ.Μ λέμε ΟΧΙ στον δικομματισμό, λέμε ΟΧΙ στην αποχή !! Λέμε ΝΑΙ στην δημοκρατία, λέμε ΝΑΙ στην  εθνική κυριαρχία, ζητάμε επιτέλους κοινωνική δικαιοσύνη!

Ζητάμε ο λαός να εκφραστεί πολιτικά μέσω του Ε.ΠΑ.Μ για να τελειώσουμε μια και καλή με όλους αυτούς που ευθύνονται για το ξεπούλημα της πατρίδας μας, την φτωχοποίησή μας, την αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού, για τον βιασμό της ψυχής μας και την υποτίμηση της νοημοσύνης μας.

Υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου με το Ε.ΠΑ.Μ

Άγγελος Ευαγγελιδάκης


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button