ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μάχη για την διεκδίκηση των Δήμων

Κορυφώνονται οι διεργασίες κι εντείνονται οι διαβουλεύσεις στους δήμους του Ηρακλείου ώστε να «κλειδώσουν» οι υποψήφιοι ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών τον ερχόμενο Μαϊο.

Οι ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων, έχουν ήδη πάρει επίσημο χαρακτήρα, ενώ στα αξιοσημείωτα, μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη» και απλή αναλογική, είναι ότι σε αρκετούς δήμους έχουμε πολλούς υποψηφίους, περισσότερους από άλλες χρονιές ενώ σχεδόν στους περισσότερους ο μέσος όρος είναι τέσσερις κάτι που δείχνει ότι δεν υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του δήμου Φαιστού όπου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος, Γ. Αρμουτάκης, η πρώην δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη φαίνεται πως είναι ετοιμη να επαναδιεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα ενώ υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο πρώην αντιδήμαρχος, Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο επιχειρηματίας στον χώρο των media, Γιάννης Μαθιουδάκης, αλλα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Νικολακάκης.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο οι Χαρίδημος Κοκαράκης, Ελένη Τιτάκη και Λάμπρος Καμπουράκης.

Τέσσερις είναι μέχρι στιγμής οι διεκδικητές του δημαρχιακού αξιώματος στο δήμο Μαλεβιζίου. Ο νυν δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης που έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον του, ο πολιτευτής Μενέλαος Μποκέας, ο επιχειρηματίας Σπύρος Καλλέργης και ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Στο δήμο Χερσονήσου, σίγουρη είναι η κάθοδος στις εκλογές για τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μαστοράκη, υποψήφιος θα είναι επίσης ο Γιάννης Σέγκος, ο Γιώργος Παρθενιώτης από το ΚΚΕ ενώ αναζητείται υποψήφιος από τον ΣΥΡΙΖΑ…

Στο δήμο Μινώα Πεδιάδος, ο νυν δήμαρχος Ζαχαρίας Καλογεράκης θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ανεξάρτητος θα κατέλθει ο Μανώλης Φραγκάκης σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενδιαφέρον επίσης έχει η περίπτωση του Αριστείδη Μανουρά και από την Λαϊκή Συσπείρωση θα υπάρξει στήριξη στο πρόσωπο του Κώστα Μπρου.

Στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων εκτός από την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου, Μανώλη Κοκοσάλη, το τοπίο είναι ακόμη θολό ενώ στη Βιάννο μετά την ανακοίνωση Μπαριτάκη ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, υποψήφιοι θα είναι ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μηνάς Σταυρακάκης και ο γιατρός Αλέξανδρος Γρυλιωνάκης!

Τέλος , στο δήμο Γόρτυνας, ο Νίκος Σχοιναράκης θα είναι εκ νέου υποψήφιος, επίσης ο πρώην δήμαρχος Αλέκος Δαριβιανάκης, ο γιος του τέως δημάρχου Κώστα Κοκολάκη, Μιχάλης και ο Σταύρος Ξυλούρης.

Στον Δήμο Ηρακλείου, όπως έχει γράψει το ekriti οι διεργασίες είναι έντονες, μετά τις δηλώσεις Αυγενάκη ότι ο Βασίλης Λαμπρινός “κόπηκε” στην αξιολόγηση και την απάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου. Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Γιάννη Κουράκη, ο οποίος αναμένει τις αποφάσεις του ΚΙΝΑΛ. Δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Ηλία Λυγερού ενώ και ο Φραγκίσκος Παρασύρης φέρεται να έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για το Δήμο με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για τη Λότζια διαρκώς αυξάνονται…

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button