Citron

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Νέος ΒΟΑΚ: Δημοπρατείται και το τμήμα από Καλό Χωριό έως Καβούσι

BOX CAFE
DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ καθώς εκτός από τα δύο πρώτα τμήματα που βρίσκονται στη διαγωνιστική διαδικασία δηλ. το τμήμα Νεάπολη Άγιος Νικόλαος και Χερσόνησος – Νεάπολη φαίνεται ότι δρομολογείται και η χρηματοδότηση ενός άλλου σημαντικού τμήματος από το Καλό Χωριό έως το Καβούσι.

Το τμήμα αυτό μήκους 11,5 χιλιομέτρων θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στο Λασίθι και στους κατοίκους του ενώ ανοιχτές είναι οι διαδικασίες για την εκπόνηση μελετών και για το τμήμα Καβούσι – Σητεία.

“ΧΡΥΣΟΣ

Τα καλά νέα για το τμήμα Καλό Χωριό – Καβούσι μετέφερε μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΚ κ. Γιώργος Αγαπάκης ο οποίος τη Δευτέρα είχε συνάντηση στο υπουργείο υποδομών με υπηρεσιακούς παράγοντες για την προετοιμασία ένταξης του έργου στο νέο ΕΣΠΑ.

Όπως προέκυψε από αυτές τις συναντήσεις έχει ληφθεί η πολιτική απόφαση να προχωρήσει και αυτό το έργο αλλά και να γίνουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται ώστε από τη στιγμή που όλες οι μελέτες εδώ και χρόνια είναι υπερώριμες να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίησή του( Καλό Χωριό – γέφυρα Φρουζή 70 εκατ και γέφυρα Φρουζή – Καβούσι 50 εκατ ευρώ).

“IN_AND_OUT

Στόχος είναι εντός του 2022 να γίνει ο διαγωνισμός.

Σύμφωνα με τον κ.Αγαπάκη το έργο χωρίζεται σε δύο τμήματα από το Καλό Χωριό έως την γέφυρα Φρουζή μήκους 5,5 χιλιομέτρων και το τμήμα από γέφυρα Φρουζή έως το Καβούσι.

Mechanical Solutions

Το δεύτερο τμήμα θα παρακάμπτει την Παχειά Άμμο ενώ ο δρόμος θα περνά νότια του αρχαιολογικού χώρου των Γουρνιών όπου προβλέπεται σήραγγα 248 μέτρων ανάμεσα σε Γουρνιά και Καλό Χωριό.

Ο νέος δρόμος θα περνά νότια του Καλού Χωριού όπου προβλέπεται η κατασκευή μια μεγάλης κοιλαδογέφυρας ενώ θα κατασκευαστούν και 4 κοιλαδογέφυρες μέχρι την Παχειά Άμμο. Η γέφυρα Φρουζή θα διατηρηθεί ενώ η οριστική μελέτη θα κατατεθεί τέλη Μαρτίου καθώς εκκρεμεί το κτηματολόγιο και τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης.

Zuper Service

Ο νέος δρόμος που θα κατασκευαστεί όπως είπε ο κ.Αγαπάκης δεν θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση αφού ο κυκλοφοριακός φόρτος δεν το δικαιολογεί όμως θα είναι ένας φαρδύς ασφαλής δρόμος πλάτους 12 μέτρων.

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τον παραδοσιακό μύλο που βρίσκεται πάνω από το Νικηθιανό και την πιθανότητα μέρος του να κατεδαφιστεί για να περάσει ο ΒΟΑΚ ο κ.Αγαπάκης διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί αφού υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης της αρχικής μελέτης και έστω και για λίγα μέτρα ο μύλος που έχει αποκατασταθεί και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο θα σωθεί.

Την ικανοποίησή του του εξέφρασε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Νικηθιανού κ.Δημήτρης Συσκάκης που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη ο οποίος είχε στείλει και επιστολή στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου για το θέμα αυτό.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Αγαπάκη οι άλλοι μύλοι της περιοχής από την επέκταση του δρόμου αναγκαστικά θα κατεδαφιστούν.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
ekriti.gr

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button