ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Έφυγαν στο εξωτερικό οι αναισθησιολόγοι – Προβλήματα στα χειρουργεία

Στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται αναφορικά με τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία της Κρήτη εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων αναφέρθηκε η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανόλη Αργυράκη.

Το πρόβλημα σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη οφείλεται στην φυγή στο εξωτερικό γιατρών με αυτή την ειδικότητα αλλά και στην έλλειψη ενδιαφέροντος για την ειδικότητα από σπουδαστές της Ιατρικής όπως επίσης και για την παθολογία.

caffeine adv2020b

Η πολιτεία προκηρύσσει θέσεις αλλά το ενδιαφέρον είναι μειωμένο με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολλές φορές η μετακίνηση αναισθησιολόγων για να καλυφθούν τα κενά σε νοσοκομεία της Κρήτης όπως του Ρεθύμνου και να δημιουργούνται προβλήματα στην εκτέλεση χειρουργείων όπως στο Βενιζέλειο.

Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο έχει 8 αναισθησιολόγους και αναμένεται προκήρυξη για άλλους 4 είπε η κ. Μπορμπουδάκη τονίζοντας ότι το θέμα πρέπει να ληφθεί σε κεντρικό επίπεδο ενώ θα επιδιώξει και συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς οι περισσότεροι νέοι γιατροί προτιμούν επεμβατικές ειδικότητες

neratzoulis neo

Σύμφωνα με την Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου οι αναισθησιολόγοι είχαν επισημάνει εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο το πρόβλημα της υποστελέχωσης, που έχει ως συνέπεια να αναβάλλονται τακτικά χειρουργεία και να μην λειτουργεί κάποιες μέρες η χειρουργική αίθουσα.

Είναι χαρακτηριστικό,τονίζεται ότι στις λίστες για χειρουργεία (που χρήζουν αναισθησιολόγο) του Βενιζελείου περιλαμβάνονται 2493 ασθενείς, με αποτέλεσμα η αναμονή να είναι πολύμηνη και να καθυστερεί η θεραπεία τους.

Back to top button