Nbaxevanis

Europlan
KOSA
EDITORIAL

Νεοχαζοί | Μια μεταλλαγμένη μορφή της πορείας του ανθρώπου

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Κάποτε χαζό θεωρούσαν όποιον δεν έπαιρνε τα γράμματα, όποιον δεν του έκοβε κι έκανε παράξενα πράγματα. Κάθε χωριό είχε και τον χαζό του. Κάτι σαν τον Σωτήρη Μουστάκα στον Ζορμπά του Κακογιάννη. Ενας υπέροχος χαζός.

Οι χαζοί, τέλος πάντων, ήταν το ενδιαφέρον του κάθε χωριού. Το είπε ο χαζός, το έκανε ο χαζός. Επικρατούσε το δόγμα, δείξε μου τον χαζό σου να σου πω ποιος είσαι. Αλλά με τον καιρό οι χαζοί μας τελείωσαν. Έτσι δημιουργήθηκε μια νέα τάξη. Οι νεοχαζοί.

NOVA

Σε καμία περίπτωση δεν συσχετίζουμε τον «χαζό του χωριού» με ανθρώπους που υποφέρουν από ψυχολογικές διαταραχές καθότι και αυτοί πολλές φορές βιώνουν άδικο χλευασμό και απομόνωση.

Φτάνοντας στο σήμερα, ο «χαζός του χωριού» έχει την δυνατότητα μέσω του ραδιοφώνου, των κοινωνικών δικτύων, της τηλεόρασης κλπ. να έχει πρόσβαση σε μεγάλο κοινό. Η εμπειρία έχει δείξει πως όσο πιο χαζός είναι, τόσο μεγαλύτερη απήχηση θα έχει. Γελάνε μαζί του, αλλά εκείνος νομίζει ότι «υπάρχει». Αν υποθέσουμε ότι κάνει και τον δημοσιογράφο, ακόμη χειρότερα. Πράγματι, ο μέσος χρήστης του ίντερνετ, θα κλικάρει μια δημοσίευση με «πιασάρικο» τίτλο όπως «ΣΟΚ: Η NASA και η επίπεδη γη – Μια παγκόσμια συνωμοσία», παρά μια λιγότερο ελκυστική όπως «Συνέντευξη τύπου της ΝΑSΑ για τις νέες ανακαλύψεις«. Εδώ υπεισέρχονται παράγοντες όπως το μέσο ιντερνετικό μορφωτικό επίπεδο των χρηστών, αλλά αυτό είναι θέμα που από μόνο του αξίζει ξεχωριστή αναφορά.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτή τη κατηγορία είναι πως απλοί άνθρωποι διαβάζουν συμβουλές και ενημέρωση από αυτούς, επίσης και από κάποια άλλα άτομα του χαβαλέ που υπό διαφορετικές προϋποθέσεις θα ήταν στο περιθώριο όντας κυριολεκτικά οι «χαζοί του χωριού».

Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι και αυτοί, δηλαδή κάποιοι «Mediάρχες» που τους «φιλοξενούν» και τους δίνουν βήμα στα Μέσα τους, είτε γιατί -ίσως- μπορεί να πληρώνονται από αυτούς τους «νεοχαζούς», διότι αλλιώς δεν μπορούν να βρουν με φυσιολογικές συνθήκες παρουσία, ή είναι περισσότερο «χαζοί» και τους πληρώνουν -ίσως- χωρίς να μπορούν να καταλάβουν ότι η κοινή γνώμη τους «φτύνει» αλλά προτιμούν να κρατάνε ομπρέλλα!

Mechanical Solutions

Το εάν ο «χαζός του χωριού» είναι απλά γραφικός ή επικίνδυνος, εξαρτάται από το είδος της «χαζομάρας» που κουβαλάει. Κάποιος που πιστεύει ότι η Γη είναι επίπεδη, είναι ένας κοινός συνωμοσιολόγος όπως εκατομμύρια άλλοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτός όμως που βοηθά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και πληροφοριών για παραπάνω κλικ, είναι και επικίνδυνος.

Και η χειρότερη μορφή; Νεοχαζός, γλύφτης και χάφτας που λένε στην Κρήτη.

Ας τους μαζέψουν λοιπόν… Δεν έχουν το ακαταλόγιστο…

Υ.Γ. Εμπνεύστηκα να το εμπλουτίσω παίρνοντας κάποιες ιδέες από παρόμοιο άρθρο που διάβασα πρόσφατα στο ekorinthos.gr


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button