Δευτέρα, 14 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΣΤΗΛΕΣEditorialΟι εκλογές τελικά, ήταν ένα μέρος της λύσης

Οι εκλογές τελικά, ήταν ένα μέρος της λύσης

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Η παραίτηση Τσίπρα ήταν μέρος της λύσης και όχι της κρίσης, αποφάνθηκε όπως θυμόμαστε η Άγκελα Μέρκελ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι συμφωνούσε απόλυτα με την πρωτοβουλία του Τσίπρα για πρόωρες εκλογές.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις Γιούνκερ και Μοσχοβισί, λες κι είχαν αυτοί την ιδέα για ανανέωση της λαϊκής εντολής. Το βέβαιο είναι ότι καιρό τώρα οι δανειστές πίεζαν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει πέρα τον Λαφαζάνη και τους συν αυτώ, αφ’ ενός μεν για να επιτευχθεί συμφωνία και αφ’ ετέρου για να εφαρμόσει ανεμπόδιστα στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί.

mechanical adv 2021

Πρότειναν μάλιστα τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης χωρίς τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας και τους ΑΝΕΛ. Δηλαδή μία νέα πλειοψηφία με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που θα στήριζαν την δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα.

apostolakis adv 2

Ο Τσίπρας, όμως έδειξε απρόθυμος να υιοθετήσει τις εισηγήσεις των Ευρωπαίων, κάτι όμως που δεν απέρριψε στη συνέχεια, μετά την υπογραφή του μνημονίου. Εδώ είμαστε τώρα. Η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές με τον Τσίπρα να επιδιώκει την αυτοδυναμία που τελικά δεν ήρθε αλλά οι Βρυξέλλες, δεν θα τον αφήσουν αβοήθητο.

Το σχέδιο λοιπόν για μια πολυκομματική κυβέρνηση αμιγώς φιλοευρωπαϊκή μπορεί πια να τεθεί σε λειτουργία. Χωρίς τη γκρίνια του Λαφαζάνη, τις τρικλοποδιές του Βαρουφάκη και τις παρασπονδίες της Ζωής.-

zygos gif 2020b

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ