Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
EDITORIAL

Η επιδημία της «ενημερωτικής» κατάθλιψης – Κυνηγώντας τα «άρρωστα» κλικ!

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Ηκατάθλιψη είναι μια ασθένεια που τα τελευταία χρόνια φαίνεται να απασχολεί ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, με πολλούς ειδικούς να κάνουν μάλιστα λόγο για την ασθένεια αυτής της γενιάς.

Έτσι, όπως είναι φυσικό, πολλές φορές δημιουργούνται στον κόσμο λανθασμένες εντυπώσεις ως προς το πως είναι ένας καταθλιπτικός άνθρωπος. Οι καταθλιπτικοί, όμως, δεν είναι άτομα που φαίνεται απαραίτητα ότι πάσχουν από κάποια ασθένεια, ούτε και κλαίνε με την πρώτη ευκαιρία.

NOVA

H είδηση που ακολουθεί είναι από τις χειρότερες που έχετε ακούσει. Κάποιοι συντάκτες ηλεκτρονικών αναρτήσεων είναι βλαβεροί για την υγεία μας. Ωστόσο, δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την καταθλιψιογόνο δράση τους στο αναγνωστικό κοινό. Το περιεχόμενο των αναρτήσεων που δημοσιεύουν και η αρνητικότητα που φέρνουν στο σαλόνι μας μεταβάλλουν τη διάθεσή μας προς το χειρότερο, με σκοπό να πάρουν περισσότερα κλικ και περισσότερα Likes στα social media.

Η παρακολούθηση μιας ιστοσελίδας με εξάρσεις δυστυχίας που προκαλούνται από τις θεομηνίες, τα δυστυχήματα, ή για οποιαδήποτε μορφή θανάτου, πυροδοτεί την εμφάνιση κλινικής κατάθλιψης, συναισθηματικής σύγχυσης, εκνευρισμό, οργή και άγχος.

Mechanical Solutions

Εμείς στην ομάδα σύνταξης του CNA News, κόντρα σε όλα αυτά, προσπαθούμε να προσφέρουμε ποιοτική και φιλτραρισμένη ενημέρωση στους επισκέπτες μας. Ρίχνοντας μια ματιά στις δημοσιεύσεις άλλων Μέσων, παρατηρούμε ότι οι 6 στις 10 περίπου αναρτήσεις μεταφέρουν φόβο και κατάθλιψη σε όσους τις διαβάζουν, αναφέροντας για παράδειγμα ακόμα και αναλυτικά ποιοτικά στοιχεία θανάτων, κηδειών και μνημοσύνων. Μία συνεχής ροή αναρτήσεων που είναι περιορισμένες και στοχευμένες μόνο σε κακές ειδήσεις και φόβο.

Εμείς, προσπαθούμε ακριβώς το αντίθετο. Οι 6 στις 10 αναρτήσεις μας, έχουν διαφορετική θεματολογία, πολλές φορές με ευχάριστη διάθεση, με ουσιαστική ενημέρωση σε όλο το φάσμα των θεμάτων που ενδιαφέρουν την κοινωνία. Ετσι θα συνεχίσουμε, κρατώντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας των αναρτήσεών, που μας φέρνει τουλάχιστον μέχρι σήμερα, στην πρωτιά των επιλογών σας, με πολύ μεγάλες διαφορές από τα Μέσα που στοχεύουν σε άλλες αξίες. Στις αξίες των κλικ και των Like!

Οι τελικοί κριτές όμως είστε εσείς. Θυμηθείτε την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε κάποια «ενημερωτική» ιστοσελίδα, να μετρήστε τις καταθλιπτικές, φοβικές κλπ. ειδήσεις και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για αυτή την περιβόητη επιδημία του φόβου και της κατάθλιψης.

Ολα με μέτρο. Η ζωή έχει συνέχεια. Ας την ανακαλύψουμε…


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button