Europlan

Xaritakis
ΔΙΕΘΝΗ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Το αποτέλεσμα της Ουκρανικής αντεπίθεσης

BOX CAFE
Αλφαβητάρι

Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Εγιναν χιλιάδες μικρές αντεπιθέσεις, σε όλο το μέτωπο αντιπαραθέσεων εκ μέρους της Ουκρανίας, με αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψη του εδάφους μέχρι την Κριμαία, πριν αρχίσουν τα πρωτοβρόχια τέλος Αυγούστου και πλημμυρίσουν οι πεδιάδες.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επιτυχώς οκτώ κυρίες επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων  πλησίον του  Μπελογκορόβκα και του  Περβομαΐσκι.

“IN_AND_OUT

Οι ρωσικές δυνάμεις παρέμειναν αμυνόμενοι σε τρεις οργανωμένες γραμμές αμύνης, όπως η φωτογραφία, που οι περισσότερες αντεπιθέσεις δεν έφθασαν , ούτε καν στην κύρια γραμμή αμύνης.

Από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης, ο ρωσικός στρατός σύμφωνα  με αναφορές δυτικών μέσων ΜΜΕ , αμύνθηκε  επιτυχώς αλλά και αναλύσεις στρατιωτικών αναλυτών, επιβεβαιώνουν , ότι έχει καταστρέψει 25 γερμανικά άρματα μάχης Leopard, 7 γαλλικά άρματα μάχης AMH και 21 αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα Bradley.

Mechanical Solutions

Τα περισσότερα από αυτά συλλέγονται για μουσειακό υλικό και για να τοποθετηθούν σε εμφανή σημεία της Μόσχας κοντά σε ευρωπαϊκές πρεσβείες.

Μετά την απόκρουση των  επιθέσεων  του ουκρανικού στρατού, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση σε εχθρικές θέσεις κοντά στις κωμοπόλεις, Belogorovka και το Vodjany και κατέλαβαν πιο ευνοϊκές θέσεις, με καλύτερη παρατήρηση για βολές πυροβολικού από μεγάλες αποστάσεις.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας συνέχισαν και τις επιθετικές ενέργειες προς την κατεύθυνση του Kupyan σε μια ευρύτερη περιοχή του μετώπου, καταλαμβάνοντας πιο ευνοϊκές θέσεις στην περιοχή του Χάρκοβο.

Τα τμήματα επίθεσης της ομάδας δύναμης της “Ανατολής” με το συνθηματικό  γράμμα “Ζ” , βελτίωσαν την τακτική θέση στην περιοχή του Staromajorsko στο DNR.

Αεροπορικές ρωσικές  δυνάμεις κατέστρεψαν ,  αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών των ουκρανικών δυνάμεων, καθώς και δύο θέσεις διοίκησης μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιοχή DNR και Χάρκοβο.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας προς την κατεύθυνση του Κρασνολιμάν απέκρουσαν δύο επιθέσεις του ουκρανικού στρατού στο Novovodjany και στην Kremena του  LNR και  έθεσαν  εκτός μάχης συνολικά έξι ταξιαρχίες  του ουκρανικού στρατού εκτός των ταξιαρχιών από την Karmazinovka, Chervona Dibrova, Torsky και Krasny Liman.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Μηνάς Ρασούλης

Μηνάς Ρασούλης Ταξίαρχος Τεθωρακισμένων ε.α. Τελείωσε το 1ο Πρακτικό Γυμνάσιο Αρρένων της Ιεράπετρας το 1976 και την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1980, ως Ανθυπολοχαγός του Ιππικού και Τεθωρακισμένων. Εκπαιδεύτηκε στην Ανάλυση Πληροφοριών στο Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Στρατηγείο του Στρασβούργου στην Γαλλία και στην Στρατιωτικοπολιτική Συνεργασία και Διαχείριση Κρίσεων σε Νατοϊκά Σχολεία της Γερμανίας. Έχει τελειώσει το Σχολείο Βαλκανικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε σε μονάδες του όπλου του σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου καθώς και στις Ειδικές Δυνάμεις. Υπηρέτησε στο Αναπτυσσόμενο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης ως Διευθυντής Πληροφοριών και ως Διευθυντής στην Στρατιωτικοπολιτική Συνεργασία καθώς και στην 1η Στρατιά στην Λάρισα. Έλαβε μέρος σε Νατοϊκές Αποστολές και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στην επιχείρηση ALBA στην Αλβανία το 1997, καθώς και στις παρακάτω χώρες, Ρουμανία, Γεωργία, Αρμενία και Τουρκία. Μιλάει Αγγλικά, Σερβικά και Κροατικά.

Σχετικά άρθρα

Back to top button