Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΔΙΕΘΝΗ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Η Τουρκία θέλει έδαφος της Κρήτης

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Δύσκολο να γίνουν κατανοητά στην Ελλάδα τα τουρκικά σχέδια και οι στόχοι της εξωτερικής της πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο, παρά τις επιθετικές της επιχειρήσεις και διαθέσεις σε Καύκασο, Ιράκ, Συρία και Κύπρο.

Μετά δε τις υβριδικές της ενέργειες σε Έβρο και νησιά του 2020, απέδειξε, ότι δεν επιθυμεί την ευρωπαϊκή της πορεία, αλλά και την ειρηνική της συμβίωση με τους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Βαλκανικής, αλλά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε κοινωνικοπολιτική ρωγμή στην Ανατολική  Μεσόγειο σε Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία, Λιβύη, Ελλάδα και Κύπρο.

NOVA

Εφαρμόζοντας την παραδοσιακή της εξωτερική πολιτική, της δήθεν ουδετερότητας και του ευρωπαϊκού μοντέλου του διαίρει και βασίλευε, προσπαθεί να διασπάσει την Αιγαιακή Ενότητα με τις διεκδικήσεις της σε Κρήτη και νησιά καθώς και με το τουριστικό προϊόν του τουρκικού Αιγαίου.

Κατανοώντας, ότι η περιοχή μας βρίσκεται υπό τον έλεγχο υπερδύναμης επιδιώκει και αυτή το μερίδιο της, πιστεύοντας ότι είναι υπερδύναμη σαν μικρό παιδί που βλέπει το πρωί την σκιά του και είναι μεγάλη.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Στοχεύοντας το Αιγαίο και σε σημεία σημαντικά στο γεωπολιτικό παιχνίδι προσπαθεί να διασπάσει την αμυντική γραμμή, Ελλάς – Κύπρος, κλέβοντας ελληνικές περιουσίες στα κατεχόμενα της Κύπρου και την Νεκρή Ζώνη,  κατά παράβαση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Με το Τουρκολυβικό σύμφωνο, επιθυμεί να αρπάξει κρητικό έδαφος, εξουδετερώνοντας το της θαλάσσης κράτος των Ελλήνων στην κεντρική Μεσόγειο.

Mechanical Solutions

Η Αχίλλειος πτέρνα, ήδη εδώ και 50 χρόνια είναι η Κύπρος, επαναλαμβάνοντας εδώ και πολλά χρόνια σε όλα τα φόρα την επιθυμία της στην εγκαθίδρυση τουρκικού κράτους στο νησί, παρά τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, όπως προσβλητικά ανέφερε και ο Ερντογάν στην τελευταία σύνοδο.

Η παγίωση και εγκατάστασή της στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και η διάσπαση του άξονα, Βαλκάνια, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ινδία, θα αναβαθμίσει το αντίπαλο δέος με την συνεργασία της και αναβάθμιση του Πακιστάν, Κατάρ και Ιράν, για ισχυρότερη συνεργασία με τις τουρκογενείς χώρες της Ασίας , έχοντας αναβαθμισμένο ρόλο στους εμπορικούς δρόμους του μεταξιού.

Σημαντικό είναι η κατανόηση των ανώτερων σκοπών, προς χάραξης επιτυχημένης, Αμυντικής, Εξωτερικής και Οικονομικής Πολιτικής.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Μηνάς Ρασούλης

Μηνάς Ρασούλης Ταξίαρχος Τεθωρακισμένων ε.α. Τελείωσε το 1ο Πρακτικό Γυμνάσιο Αρρένων της Ιεράπετρας το 1976 και την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1980, ως Ανθυπολοχαγός του Ιππικού και Τεθωρακισμένων. Εκπαιδεύτηκε στην Ανάλυση Πληροφοριών στο Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Στρατηγείο του Στρασβούργου στην Γαλλία και στην Στρατιωτικοπολιτική Συνεργασία και Διαχείριση Κρίσεων σε Νατοϊκά Σχολεία της Γερμανίας. Έχει τελειώσει το Σχολείο Βαλκανικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε σε μονάδες του όπλου του σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου καθώς και στις Ειδικές Δυνάμεις. Υπηρέτησε στο Αναπτυσσόμενο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης ως Διευθυντής Πληροφοριών και ως Διευθυντής στην Στρατιωτικοπολιτική Συνεργασία καθώς και στην 1η Στρατιά στην Λάρισα. Έλαβε μέρος σε Νατοϊκές Αποστολές και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στην επιχείρηση ALBA στην Αλβανία το 1997, καθώς και στις παρακάτω χώρες, Ρουμανία, Γεωργία, Αρμενία και Τουρκία. Μιλάει Αγγλικά, Σερβικά και Κροατικά.

Σχετικά άρθρα

Back to top button