ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεκινά η λειτουργία της σχολής ξεναγών Θεσσαλονίκης

Την προκήρυξη για την εισαγωγή 40 σπουδαστών στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης, που ξεκινά, πλέον, τη λειτουργία της υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας.

Η σχολή είναι διετούς διάρκειας και οι υποψήφιοι με ελληνική υπηκοότητα πρέπει να έχουν αποφοιτήσει αποδεδειγμένα από Ελληνικό Λύκειο ή από ελληνικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

caffeine adv2020b

Οι προκηρυσσόμενες θέσεις για εισαγωγή σπουδαστών σε κάθε Σχολή, καλύπτονται σε ποσοστό 70% από αποφοίτους Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και σε ποσοστό 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον μιας (πέραν της ελληνικής) ξένης γλώσσας.

neratzoulis neo

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα πρέπει να υποβληθούν από την Δευτέρα 14/ 10 /2019 έως και την Παρασκευή 18/ 10 /2019 .

Το πρόγραμμα της σχολής περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό μαθημάτων προκειμένου οι νέοι ξεναγοί να έχουν τη δυνατότητα, να μεταφέρουν στους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας, «γεύσεις» Ελλάδος και όχι μόνο ξερές πληροφορίες. Ενδεικτικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται μαθήματα για την Κλασική Αρχαιότητα, τους Βυζαντινούς Χρόνους και τη Νεώτερη Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης, Γεωγραφία, Οικολογία, Βοτανολογία, Νομικά θέματα κ.α.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button