ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χανιά: «Βουλιάζει» από κόσμο η πόλη – 84.000 επισκέπτες τον 15Αύγουστο

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Περίπου 84.000 επισκέπτες θα είναι ο αριθμός των επισκεπτών στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης για την εβδομάδα του 15Αύγουστου στα Χανιά, σύμφωνα με την Νέα Τηλεόραση Κρήτης. Αν στον αριθμό αυτόν προστεθούν και οι αφίξεις των πλοίων της γραμμής τότε ο πληθυσμός του νομού κυριολεκτικά υπερδιπλασιάζεται.

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία αυτές τις ημέρες αγγίζει το 100%, τη στιγμή που οι φετινές διακοπές είναι πιο ακριβές για τον ταξιδιώτη σε σχέση με το 2019, λόγω των αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων, της διαμονής, της εστίασης και της διασκέδασης.

“ΧΡΥΣΟΣ

Ο πληθυσμός του νομού Χανίων αυτές τις μέρες έχει διπλασιαστεί. Μπορεί κάποιοι να φεύγουν και άλλοι να έρχονται ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία από το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης από τις 7 Αυγούστου και από το Λιμεναρχείο στη Σούδα από τις 6 του μήνα έχουν αφιχθεί στα Χανιά περίπου 110.000 άτομα.

Στο αεροδρόμιο από την Κυριακή έχουν φτάσει τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό περίπου 44.000 επισκέπτες και αναμένονται μέχρι τις 15 Αυγούστου ακόμα 40.000, ενώ με τα πλοία της γραμμής σε μία εβδομάδα καταγράφονται περίπου 30.000 τουρίστες.

“IN_AND_OUT

Αυτός ο αριθμός μεταφράζεται σε 100% πληρότητα στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα τόσο της πόλης όσο και των τουριστικών περιοχών και της ενδοχώρας.

Όπως αναφέρουν μελέτες τουριστικών οργανισμών οι παραθεριστές συνεχίζουν να κάνουν περισσότερες κρατήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για το ταξίδι τους. δηλαδή ζητούν αναβαθμίσεις σε δωμάτια και μεγαλύτερης διάρκειας διαμονή.

Mechanical Solutions

Φέτος οι διακοπές στα Χανιά είναι ακριβότερες σε σύγκριση με τη χρονιά ρεκόρ του 2019. Οι τιμές των ξενοδοχείων τον Αύγουστο του 2022 είναι φθηνότερες από του 2019 στους περισσότερους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, όχι όμως στην Ελλάδα, αναφέρει σε έρευνά της η Mabrian, η κορυφαία εταιρεία τουριστικών πληροφοριών, η οποία ανέλυσε τις τιμές ξενοδοχείων των κύριων ευρωπαϊκών προορισμών.

Σύμφωνα με την έρευνα έχει σημειωθεί πολύ πιο σημαντική άνοδος στις τιμές των ξενοδοχείων, έως και 134% για τα ξενοδοχεία 5 αστέρων σε σύγκριση με το 2019, ενώ ο πληθωρισμός είναι μόλις 6,87. Τα ελληνικά ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων διατήρησαν άνοδο 31% και 82% σε σύγκριση με το 2019.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button