ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι πέντε Ευρωπαικές πόλεις με τα περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό

Το Λονδίνο είναι η πόλη που καταγράφει τη μεγαλύτερη συμβολή στην οικονομία της και τις θέσεις απασχόλησης στην Ευρώπη από τον τουρισμό, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού (WTTC).

Όπως προκύπτει από την έκθεση Europe City Travel & Tourism Impact, η οποία βασίζεται σε στατιστικά δεδομένα από το 2016, διεθνείς επισκέπτες δαπάνησαν 18,9 δισ. ευρώ στο Λονδίνο, το μεγαλύτερο δηλαδή ποσό σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

caffeine adv2020b

Επιπλέον, οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο δαπάνησαν σε ταξίδια τους στο Λονδίνο άλλα 2,94 δισ. ευρώ.Συνολικά, ο κλάδος ταξιδίων και τουρισμού συντηρεί 228.000 θέσεις εργασίας και η συμβολή του Λονδίνου στο ΑΕΠ της χώρας ανέρχεται στο 19%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της προέδρου του WTTC, Gloria Guevara, παρά την προοπτική του Brexit, υπάρχουν προσδοκίες για ετήσια αύξηση 7% των δαπανών από διεθνείς επισκέπτες στο Λονδίνο μέσα στην ερχόμενη δεκαετία.

neratzoulis neo

Στην πρώτη πεντάδα πόλεων που βρίσκονται στη σχετική κατάταξη περιλαμβάνονται ακόμη η Κωνσταντινούπολη, στη δεύτερη θέση (17,5 δισ. ευρώ), η Βαρκελώνη (13,6 δισ. ευρώ), το Άμστερνταμ (11,8 δισ. ευρώ) και το Παρίσι (10,4 δισ. ευρώ). Η συμβολή του τουρισμού στο AEΠ του Παρισιού αναμένεται να ανέλθει στο 4% τα επόμενα χρόνια, παρά τις απώλειες διεθνών τουριστικών αφίξεων κατά 8% το 2015 εξαιτίας της τρομοκρατίας.

Οι Βρυξέλλες που είχαν απώλειες 17% στη ζήτηση μετά την τρομοκρατική επίθεση το Μάρτιο του 2016, την τελευταία 10ετία κατέγραψαν διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης στον κλάδο των ταξιδίων και τουρισμού σε σχέση με το Βέλγιο και αναμένεται να συνεχίσουν με ετήσια ανάπτυξη 7,3% την ερχόμενη δεκαετία.Αττάλεια και Κωνσταντινούπολη που επλήγησαν από την τρομοκρατία και την πολιτική αστάθεια στην Τουρκία, εκτιμάται ότι την ερχόμενη δεκαετία θα παρουσιάσουν ανάπτυξη 8,6% και 9,8% αντίστοιχα, τη μεγαλύτερη σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button