ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κοινωνικός Τουρισμός | Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις – Δείτε την λίστα των νησιών

Ξεκινά σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Σύμφωνα με τον οδηγό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, το χρονικό «παράθυρο» υποβολής της αίτησης για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ -που ανοίγει σήμερα- θα «κλείσει» στις 15 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη. Να σημειωθεί ότι στα μέσα Ιουνίου θα λειτουργήσει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, το οποίο θα είναι, και φέτος, ενισχυμένο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ προσφέρει διακοπές διάρκειας έξι ημερών σε 53.500 δικαιούχους και τα vouchers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 5 Ιουνίου 2021 έως και τις 30 Μαΐου 2022. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι της τάξης των 6 εκατ. ευρώ.

Η αίτηση για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ υποβάλλεται στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στα ΚΕΠ,  θα πρέπει να προσκομίσουν:

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos
  • Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει o Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), καθώς και των προστατευόμενων μελών τους (πχ. βιβλιάριο υγείας ή βεβαίωση ΑΜΚΑ) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ
  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
  • Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο DOWN ή εγκεφαλική παράλυση απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφασή της.

Στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

α) οι συνταξιούχοι του e- ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982.

β) οι ασφαλισμένοι του e- ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2020) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ. Να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/ στην ενότητα Εφαρμογές Αιτήσεων για επιχειρηματίες – παρόχους ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ 2021.

Τα νησιά και τα ποσά της επιδότησης

Ο ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις επιχειρήσεις καταλυμάτων των νησιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διαχείρισης των προσφυγικών ροών, με ποσό ίσο με το άθροισμα της αντίστοιχης επιδότησης και της οικονομικής συμμετοχής των δικαιούχων ανά κατηγορία καταλύματος στους άλλους προορισμούς. Η λίστα των νησιών έχει ως εξής:

Λέσβος,
Λήμνος,
Άγιος Ευστράτιος,
Σάμος,
Ικαρία,
Φούρνοι,
Χίος,
Οινούσσες,
Ψαρά,
Κως,
Πάτμος,
Ρόδος,
Κάρπαθος,
Κάσος,
Λέρος,
Κάλυμνος,
Αστυπάλαια,
Νίσυρος,
Σύμη,
Τήλος,
Χάλκη,
Λειψοί,
Αγαθονήσι,
Καστελόριζο

Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν προορισμούς στα προαναφερόμενα νησιά –χωρίς παροχή πρωινού- θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους χωρίς καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση διαμονής.

Σχετικά άρθρα

Back to top button