ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ιατρικός τουρισμός στο ΝτουμπάιΤο Ντουμπάι ανταγωνίζεται να εδραιώσει τη θέση του στον παγκόσμιο χάρτη όσον αφορά τον ιατρικό τουρισμό. Παρόλο που τα ασιατικά έθνη είναι οι πρωταρχικοί προορισμοί ιατρικού τουρισμού, το εμιράτο του Κόλπου αναμένει ότι μέχρι το 2021, οι προσπάθειες που καταβάλει θα προσελκύσουν περισσότερο από μισό εκατομμύριο ιατρικούς τουρίστες.

Μετά  από μελέτη που δημοσίευσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ντουμπάι (DCCI) για τον ιατρικό τουρισμό, η Αρχή Υγείας του Ντουμπάι (DHA) δήλωσε ότι το εμιράτο δέχτηκε περίπου 337.011 διεθνείς τουρίστες υγείας το 2018, και είναι κοντά σε αυτόν τον στόχο για το 2021.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στον κόσμο, το Ντουμπάι είναι η τέταρτη πιο επισκέψιμη χώρα και ήδη διαθέτει μια εντυπωσιακή σειρά από διαπιστευμένες κλινικές και νοσοκομεία και περισσότερους από 35.000 επαγγελματίες υγείας από 110 εθνικότητες, οι οποίοι μπορούν να επιτύχουν το στόχο να καταστήσουν το Ντουμπάι έναν σημαντικό προορισμό στην παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού.

Η μελέτη του DCCI αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις ιατρικού τουρισμού στα ΗΑΕ έχουν αυξηθεί κατά 5,5% σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα  3 δισ. Ευρώ το 2018.

swell adv 2021

Σύμφωνα με το DHA, το 2018, οι τουρίστες δαπάνησαν 1.163 δισεκατομμύρια AED (πάνω από €285 εκ.) σε ιατρικό τουρισμό, ενώ οι τουρίστες υγείας επικεντρώθηκαν στους τρεις κορυφαίους ειδικούς – οδοντιατρικής, ορθοπεδικής και δερματολογικής. Μεταξύ των τουριστών, η οδοντιατρική περίθαλψη είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία, με το 46% των επισκεπτών να επωφελείται από αυτήν την υπηρεσία πέρυσι, ενώ η ορθοπεδική 18% και η δερματολογική θεραπεία 10%. Επίσης, η οφθαλμολογία, η ευεξία, η αισθητική και οι θεραπείες γονιμότητας είναι αρκετά δημοφιλείς στους τουρίστες, όπως ανέφερεσ το DHA.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Μία από τις σημαντικότερες προσπάθειες του DHA για την ανάπτυξη του Ντουμπάι και την προώθηση του ιατρικού τουρισμού είναι η Dubai Health Experience (DXH), μια πύλη και μια εφαρμογή που επιτρέπει στους τουρίστες να κάνουν κράτηση για όλο το διάστημα των ιατρικών διακοπών τους online ενώ περιλαμβάνει και έναν περιεκτικό οδηγό για τον τουρισμό υγείας.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button