Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χανιά: Οι ειδικές μορφές τουρισμού στο επίκεντρο για το 2023

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Σε 24 θεματικές ενότητες επικεντρώνεται το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Χανίων για το 2023, τα βασικά στοιχεία του οποίου παρουσιάζει το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Στο πρόγραμμα περιγράφεται η δυναμική των Χανίων ως τουριστικού προορισμού, το προφίλ των επισκεπτών και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται , «στόχος της τουριστικής προβολής είναι να αναδειχθεί με ολοκληρωμένο τρόπο ο τουριστικός πλούτος του τόπου, προκειμένου να αναπτυχθεί ο θεματικός τουρισμός, να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και να αυξηθεί η προσέλευση τουριστών υψηλής ποιότητας».

“IN_AND_OUT

Το πρόγραμμα έχει ως πυλώνα την ανάπτυξη και προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού, τα προσωποποιημένα προϊόντα και εξειδικευμένες παροχές και υπηρεσίες.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νεκτάριος Ψαρουδάκης , «με το σχέδιο δράσης και την συγκεκριμένη στρατηγική που αναλύεται μέσω του προγράμματος, ο δήμος επιδιώκει να αυξήσει την δυναμική του τουριστικού προϊόντος και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία».

Mechanical Solutions

Οι μορφές τουρισμού στα Χανιά

Για κάθε μια από τις 24 δράσεις υπάρχει αναλυτική περιγραφή και ανάλυση του στόχου.

Ο αθλητικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, ο θρησκευτικός – προσκυνηματικός τουρισμός, ο γαμήλιος τουρισμός, ο αστικός τουρισμός, ο τουρισμός τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, ο συνεδριακός τουρισμός και ο εκπαιδευτικός τουρισμός , αποτελούν τους βασικούς άξονες του προγράμματος στο οποίο περιγράφονται επίσης, τα «εργαλεία» για την επίτευξη του στόχου.

«Εργαλεία» για τουριστική προβολή των Χανίων

Ένα από αυτά είναι το Digital Marketing και τα διαδικτυακά εργαλεία.

Η διαφήμιση και η δημιουργία υλικού προβολής του Δήμου Χανίων, η πραγματοποίηση σεμιναρίων και ανάπτυξης δεξιοτήτων των ανθρώπων του τουρισμού, η διεξαγωγή και ανάθεση ερευνών και μελετών καθώς και η διοργάνωση εκδηλώσεων και φεστιβάλ με οφέλη για τον τουρισμό.

Οι ξεναγήσεις εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Χανίων, η πληροφορική σήμανση αξιοθέατων και μνημείων, η φιλοξενία τουριστικών παραγόντων και δημοσιογράφων, η συμμετοχή και παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις με στόχο την διείσδυση σε νέες αγορές, αποτελούν βασικά στοιχεία του προγράμματος.

Υπηρεσίες και υποδομές

Ειδική αναφορά γίνεται στις παρεχόμενες υπηρεσίες και υποδομές όπως είναι ο σταθμός αποθήκευσης αποσκευών που λειτούργησε για πρώτη φορά το 2022 και η επέκταση του, η ανάπτυξη τουριστικών περιπτέρων και info points, καθώς και η λειτουργία σε συνεργασία με τον ΕΟΤ μέσα στο 2023, ΚΕΠ τουρισμού.

«Πράσινη» παραλία

Μία πολύ σημαντική όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα, δράση είναι η δημιουργία και η πιλοτική λειτουργία πρότυπης «πράσινης» παραλίας σε συνεργασία με την ΔΕΔΙΣΑ που θα αναδεικνύει το πνεύμα της ανακύκλωσης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ακόμα, η υλοποίηση και το 2023, του θεσμού των γαλάζιων σημαιών σε 12 ακτές του δήμου, η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών και η δημιουργία χάρτη προσβασιμότητας όλων των σημείων και περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button