Πέμπτη, 22 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήTECHΘερμοκήπιο προσλαμβάνει drone που ψεκάζει τα έντομα εν πτήσει

Θερμοκήπιο προσλαμβάνει drone που ψεκάζει τα έντομα εν πτήσει

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Ο Ρομπ Μπάαν, καλλιεργητής κάρδαμου στην Ολλανδία, επέλεξε μια λύση υψηλής τεχνολογίας για να καταπολεμήσει τις κάμπιες που τρώνε τη σοδειά του: drone που εξουδετερώνουν νυχτοπεταλούδες στον αέρα πριν προλάβουν να γεννήσουν αβγά.

«Τα προϊόντα μου έχουν πιστοποίηση που δεν επιτρέπει τον ψεκασμό με χημικά. Επιπλέον, δεν θέλω τα χημικά» λέει ο Μπάαν στο Associated Press, λουσμένος στο ροζ φως των LED που βοηθούν τα βλαστάρια να μεγαλώσουν.

mechanical adv 2021

Η εταιρεία του Μπάαν, Kopper Cress, διαθέτει τα προϊόντα τους σε ακριβά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.

apostolakis adv 2

Σε μια προσπάθεια να μειώσει τις απώλειες, ο καλλιεργητής απευθύνθηκε στην PATS Indoor Drone Solutions, νεοσύστατη εταιρεία που αναπτύσσει αυτόνομα συστήματα drone.

Κάμερες που παρακολουθούν σε μόνιμη βάση το θερμοκήπιο αναγνωρίζουν τις νυχτοπεταλούδες εν πτήσει και στέλνουν τα drone κατευθείαν πάνω τους. Σε βίντεο που ανάρτησε η PATS, οι έλικες του drone κάνουν κομμάτια ένα ανυποψίαστο έντομο.

Σύμφωνα με τον Μπάαν, το σύστημα είναι αρκετά έξυπνο ώστε να ξεχωρίζει τις νυχτοπεταλούδες από τα επωφελή έντομα.

«Δεν θέλεις να σκοτώσεις τις πασχαλίτσες επειδή είναι πολύ χρήσιμες εναντίον της μελίγκρας» εξηγεί ο καλλιεργητής, ο οποίος χρησιμοποιεί αγριομέλισσες για την επικονίαση της καλλιέργειας.

«Τα καλά έντομα είναι συχνά πολύ ακριβά –πληρώνω τουλάχιστον μισό δολάριο για κάθε αγριομέλισσα, και δεν τις θέλω σκοτωμένες» είπε.

Το σύστημα των drone είναι προϊόν συνεργασίας ανάμεσα σε πρώην φοιτητές του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Ντελφτ που αναζητούσαν τρόπο να σκοτώσουν τα κουνούπια στο δωμάτιό τους.

Η τεχνολογία ακόμα τελειοποιείται, και ο Μπάαν ελπίζει ότι στο μέλλον θα χρειάζονται λιγότερα drone, ίσως καμιά πενηνταριά, για την περιφρούρηση του θερμοκηπίου.

Κακά μαντάτα για τις νυχτοπεταλούδες…

zygos gif 2020b
wind one adv
Eleonora Radeva
Eleonora Radevahttps://www.cna.gr
Ονομάζομαι Ράντεβα Ελεονώρα και είμαι 19 ετών. Κατάγομαι από την Βουλγαρία και είμαι γεννημένη στην Ιεράπετρα Λασιθίου. Σπουδάζω Παιδαγωγικά Προσχολικής Εκπαίδευσης στον τομέα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμος. Τα χόμπι μου είναι κυρίως η φωτογράφιση, το διάβασμα βιβλίων και η γυμναστική.
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble