Τετάρτη, 16 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήTECHΤεχνητή νοημοσύνη προβλέπει επιληπτικές κρίσεις με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια

Τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει επιληπτικές κρίσεις με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Σχεδόν 50 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έρχονται αντιμέτωποι με κρίσεις επιληψίας, πολλές φορές απροειδοποίητα. Δύο ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνα όμως ανέπτυξαν ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο μπορεί να προβλέψει τις κρίσεις έως και μία ώρα πριν να εκδηλωθούν και μάλιστα με 99.6% ακρίβεια!

Λόγω της απροσδόκητης και ξαφνικής εκδήλωσης, οι επιληπτικές κρίσεις έχουν ένα βαρύ ψυχολογικό φορτίο για τους ασθενείς, ειδικότερα σε κοινωνικό επίπεδο. Η έγκαιρη ανίχνευσή τους και η προειδοποίηση στον ασθενή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής του, δίνοντάς του αρκετό χρόνο για να λάβει δράση. Οι επιληπτικές κρίσεις μπορούν να ελεγχθούν με φαρμακευτική αγωγή για έως και το 70% των ασθενών.

mechanical adv 2021

Το νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης είναι πλήρως αυτοματοποιημένο σε αντίθεση με προηγούμενες μεθόδους όπου απαιτούσαν τη χειροκίνητη εξαγωγή δεδομένων και κατηγοριοποίησή τους. Με τον αλγόριθμο βαθιάς εκμάθησης το σύστημα μπορεί να προσαρμοστεί στην εγκεφαλική δραστηριότητα του κάθε ασθενή, αυξάνοντας την ακρίβειά του. Η εφαρμογή του συστήματος στον ασθενή απαιτεί μόλις μερικές ώρες μη επεμβατικών δοκιμών, όσο εκπαιδεύεται το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης και μπορεί να γίνει εκτός νοσοκομειακών εγκαταστάσεων, μέσω εμπορικά διαθέσιμων wearable ηλεκτροδίων ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος.

zygos gif 2020b
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...