Δευτέρα, 14 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήLIFEΕρευνα: Να επισκέπτεστε τον ίδιο γιατρό για να αποφύγετε το νοσοκομείο

Ερευνα: Να επισκέπτεστε τον ίδιο γιατρό για να αποφύγετε το νοσοκομείο

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Οι άνθρωποι, ιδίως οι ηλικιωμένοι, που επισκέπτονται τον ίδιο γιατρό σε βάθος χρόνου, κάνουν πιο σπάνια εισαγωγή σε νοσοκομείο για κάποιο πρόβλημα υγείας τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι η αφοσίωση σε ένα γιατρό «ξεπληρώνεται» με λιγότερες «επισκέψεις» στο νοσοκομείο.

Οι ερευνητές του Ιδρύματος Υγείας (The Health Foundation) του Λονδίνου, με επικεφαλής τον Ισαάκ Μπάρκερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal” (BMJ), ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 230.000 ασθενείς ηλικίας 62 έως 82 ετών.

mechanical adv 2021

Διαπιστώθηκε ότι όσοι εμφάνιζαν υψηλό βαθμό επιμονής στον ίδιο γιατρό, είχαν κατά μέσο όρο 12% λιγότερες εισαγωγές σε νοσοκομείο, ενώ όσοι είχαν μέσο βαθμό «αφοσίωσης», είχαν 9% λιγότερες εισαγωγές, σε σχέση με εκείνους που δεν έβλεπαν σχεδόν ποτέ τον ίδιο γιατρό.

apostolakis adv 2

Αυτή η αντίστροφη σχέση (συχνές επισκέψεις στον ίδιο γιατρό – πιο σπάνιες εισαγωγές σε νοσοκομείο) ήταν ακόμη πιο έντονη σε όσους ασθενείς πήγαιναν συχνότερα σε γιατρό για διάφορους λόγους.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η επιμονή στον ίδιο γιατρό δημιουργεί μια αποτελεσματική σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας υπευθυνότητας ανάμεσα στον ασθενή και στον γιατρό, οδηγώντας έτσι σε καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων του πρώτου από τον δεύτερο, πράγμα που έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία των ασθενών.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-