Τρίτη, 18 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤο πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο ρυμουλκείται στη Σκωτία από τη Νορβηγία

Το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο ρυμουλκείται στη Σκωτία από τη Νορβηγία

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο μεγάλης κλίμακας βρίσκεται υπό κατασκευή στη Σκωτία, μετά τη ρυμούλκηση της πρώτης εκ των τεσσάρων γιγάντιων ανεμογεννητριών του έργου από τη Νορβηγία.

Η νέα τεχνολογία επιτρέπει στις μεγάλες αιολικές δομές να επιπλέουν σε ιδιαίτερα βαθιά νερά, έως και 1.000 μέτρα, όπου δεν μπορούν να εγκατασταθούν οι συμβατικές υπεράκτιες μονάδες παραγωγής αιολικής ενέργειας.

mechanical adv 2021

Η πρώτη από τις ανεμογεννήτριες, με ύψος 175 μέτρα και βάρος 10.000 τόνους, έχει εγκατασταθεί στην μονάδα Hywind, 40 χιλιόμετρα από τη βορειοανατολική ακτή της τοποθεσίας Πίτερχεντ στη βόρεια Σκωτία. Οι λεπίδες της ανεμογεννήτριας λειτουργούν με έξυπνο λογισμικό το οποίο τις περιστρέφει αποκρινόμενο στις κινήσεις του ανέμου, των κυμάτων και των ωκεάνιων ρευμάτων.

apostolakis adv 2

Η ανεμογεννήτρια ρυμουλκήθηκε από τη Νορβηγία, όπου τέσσερις άλλες ανεμογεννήτριες περιμένουν να μεταφερθούν για τη δοκιμαστική μονάδα παραγωγής 30 μεγαβάτ, ικανής να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες περίπου 20.000 σπιτιών.

«Το έργο σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την αιολική τεχνολογία ανοικτής θάλασσας και ενδεχομένως ανοίγει ελκυστικές νέες αγορές για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας παγκοσμίως», αναφέρει η ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας Statoil, η οποία ανέπτυξε την τεχνολογία τα τελευταία έξι χρόνια, στοχεύοντας στις αγορές της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ιαπωνίας.

Εξάλλου, η Σκωτία σημείωσε ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας τον Ιούνιο, αυξάνοντάς την κατά 24% για το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σύγκριση με το 2016.

zygos gif 2020b
wind one adv
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble