Περιβάλλον

Η πρώτη πόλη με ελεγχόμενο κλίμα στον κόσμο

Φανταστείτε μια πόλη, όπου η θερμοκρασία είναι πάντα… ιδανική και που ποτέ δε θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν πρέπει να πάρετε μαζί σας ένα μπουφανάκι, ή ιμα ομπρέλα σε περίπτωση βροχής.

Όχι, δε μιλάμε για κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά για… το Ντουμπάι, το οποίο σχεδιάζει να δημιουργήσει την πρώτη πόλη με… θερμοστάτη στον κόσμο!

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αξιωματούχοι στο Ντουμπάι ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι σχεδιάζουν να κατασκευάσουν την πρώτη πόλη με ελεγχόμενο κλίμα στον κόσμο.

Θα ονομάζεται «Mall of the World», θα καταλαμβάνει έκταση 48 εκατ. τετραγωνικών ποδιών και θα περιλαμβάνει 100 ξενοδοχεία και οικοδομές, το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο εσωτερικού χώρου στον κόσμο και φυσικά το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο σε όλη την υφήλιο.


Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο discovermagazine.com τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν στραφεί στον τομέα του τουρισμού, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Σε μια χώρα, όπου η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι ξεπερνά τους 37 βαθμούς Κελσίου, οι αξιωματούχοι του Ντουμπάι ελπίζουν ότι το «Mall of the World» θα καταφέρει να «νικήσει» τη ζέστη και να λειτουργήσει ως τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σύμφωνα με την εταιρεία Dubai Holding, που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα αυτό, μπορεί να μην έχουν ανακοινωθεί επίσημα χρονοδιαγράμματα ως προς το ξεκίνημα και την ολοκλήρωση του έργου, ωστόσο ελπίζουν ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το 2020 (!), όταν το Ντουμπάι θα φιλοξενήσει την Παγκόσμια Έκθεση Εμπορίου (World Expo trade).

Τώρα, αν αναρωτιέστε για το κόστος της «εσωτερικής πόλης»… ίσως θα ήταν καλύτερα να το ξεχάσετε. Άλλωστε, οι ιθύνοντες δεν διέρρευσαν καμία πληροφορία επ’ αυτού.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button