ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με ποιο τρόπο η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιχειρήσει να σώσει τις μέλισσεςΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να εγκαταστήσει κυψέλες μελισσών στα δημόσια κτήρια, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση, με σκοπό να καταπολεμήσει τον αφανισμό τους.

Σύμφωνα λοιπόν με ένα προσχέδιο το οποίο καταρτίστηκε από εργαζόμενους όλων των τμημάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, ξεκίνησε μία εκστρατεία, που σκοπό έχει να περάσει το μήνυμα, πως η Ευρωπαϊκή Ενωση, νοιάζεται για το γεγονός πως, τα έντομα αποδεκατίζονται, με ανησυχητικούς ρυθμούς.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το έγγραφο αναφέρει πως, «Οι μέλισσες είναι εξαιρετικά σημαντικές για το περιβάλλον και την οικονομία. Αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιλέξει να δράσει, για την υπεράσπισή τους, θα στείλει ένα σαφές μήνυμα σχετικά με τη μοίρα των εντόμων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Ενα άλλο σημείο του προγράμματος, έχει να κάνει με την τοποθέτηση «κουτιών βιοποικιλότητας» στα σχολεία, μέχρι τα τέλη του 2020, με την χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ το ποσό αναμένεται να αυξηθεί καθώς θα υπάρξουν συμπληρωματικά κονδύλια που θα προέλθουν από την Κοινή Γεωργική Πολιτική [ΚΓΠ].

swell adv 2021

Συμφωνα με πληροφορίες, η κινητοποίηση στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στην αύξηση των κομμάτων των οικολόγων, στο ευρωκοινοβούλιο.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Στα σχέδιά του για την επόμενη Κοινή Γεωργική Πολιτική, ο αρμόδιος για τη γεωργία επίτροπος, Φιλ Χόγκαν, πρότεινε την αύξηση της χρηματοδότησης της μελισσοκομίας από 36 εκατ. ευρώ, σε 60 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε πως, από το 2013, δεν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος όσον αφορά τη διασφάλιση της συμφωνίας των χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης, για μια σειρά αυστηρότερων κανόνων, για την έγκριση των παρασιτοκτόνων, τα οποία κάνουν κακό στις μέλισσες. Η συμφωνία αυτή είναι πιο γνωστή ως Εγγραφο Καθοδήγησης για τις Μέλισσες.

Η πρόταση για την δημιουργία των κυψελών στα δημόσια κτήρια των χωρών της Ευρώπης, θα εγκριθεί από τον νέο επίτροπο γεωργίας.

Ηδη η Βουλγαρία προτείνει για νέο επίτροπο γεωργίας, την Μαρίγια Γκαμπριέλ, σημερινή επίτροπο για την ψηφιακή οικονομία και την κοινωνία. Η Γκαπριέλ, τάσσεται υπέρ των περιορισμών για τα  νεο-νικοτινοειδή φυτοφάρμακα που σκοτώνουν τις μέλισσες, ενώ καθιέρωσε το ευρωπαϊκό φόρουμ μελισσοκόμων και αγροτών.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button