Τρίτη, 15 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΑυτή είναι η πρώτη Βρετανική εταιρεία ηλεκτρισμού που γίνεται 100% αιολική

Αυτή είναι η πρώτη Βρετανική εταιρεία ηλεκτρισμού που γίνεται 100% αιολική

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Στη Μ. Βρετανία, η Scottish Power έγινε η πρώτη εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που πραγματοποίησε μετάβαση από την παραγωγή άνθρακα και αερίου σε 100% αιολική ενέργεια. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγο μετά την πώληση των εναπομείναντων υδροηλεκτρικών σταθμών και των μονάδων φυσικού αερίου της Scottish Power σε θυγατρική της εταιρείας Drax για 702 εκατομμύρια λίρες.

Την τελευταία δεκαετία, η Scottish Power προχώρησε σταδιακά στο κλείσιμο όλων των εργοστασίων άνθρακα που λειτουργούσε. Έχοντας πια αντικαθιστήσει πλήρως το παραδοσιακό παραγωγικό της δυναμικό, η εταιρεία μπαίνει σε μια νέα εποχή, λειτουργώντας με 100% αιολική ενέργεια.

mechanical adv 2021

Επί του παρόντος, η Scottish Power διαθέτει 2.700 μεγαβάτ αιολικής δυναμικότητας που λειτουργούν ή βρίσκονται υπό κατασκευή στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα σχέδιά της εντάσσονται μελλοντικά πρότζεκτ σταθμών παραγωγής ενέργειας που υπολογίζονται σε 3.000 μεγαβάτ.

apostolakis adv 2

Η ανωτέρω ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την κυβερνητική πρωτοβουλία ανακήρυξης «πράσινης εβδομάδας» στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αρκετές εταιρείες όπως η Amazon και η HSBC να αναγγέλλουν τη δέσμευσή τους στον στόχο επίτευξης ενός βιώσιμου μέλλοντος.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-