ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκία: «Ασόβαρο» κράτος η Ελλάδα

Βολές κατά της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την οργή και το μένος του υπουργείου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού της Ελλάδας, στην οποία αναφέρεται πως «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, η οποία έχει πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο».

Η Άγκυρα κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «ρίχνει το επίπεδο», ισχυριζόμενη ότι η Ελλάδα επικαλείται το κράτος δικαίου όποτε τη βολεύει.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις οποίες κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Τσίπρα ότι τον είχε διαβεβαιώσει πως σε 10-15 ημέρες θα κανόνιζε την επιστροφή των οχτώ τούρκων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος. «Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια και ακόμη να το κανονίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος από την Αντιόχεια.

H ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν σε χθεσινή ανακοίνωση καταδεικνύουν ότι οι ελληνικές αρχές κάνουν χρήση χαρακτηρισμών που ρίχνουν το επίπεδο. Καταδικάζουμε αυτές τις εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε σοβαρό κράτος.

«Είναι επίσης γνωστό από την πρόσφατη ιστορία ότι η Ελλάδα επικαλείται τις αρχές του κράτους δικαίου και άλλες φορές, όμως αυτή την αρχή την αγνοεί, και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις που λαμβάνονται εκ μέρους των διεθνών δικαστηρίων».

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close