Europlan
KarnagiansToyland - JumboCosmos Fashion

BOX Cafe
ΕΛΛΑΔΑ

Στη διάθεση των αγροτών η εφαρμογή «i-agric» από το ΥΠΑΑΤ

GMG

Διαθέσιμη είναι πλέον στα app stores η εφαρμογή για κινητά «i-agric», η οποία προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών στους αγρότες.

Πιο συγκεκριμένα, κατεβάζοντας στην εφαρμογή οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε:

– Υπηρεσίες ενημέρωσης. Βασικό περιεχόμενο από τον ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ: Δελτία τύπου, Ανακοινώσεις, Προσκλήσεις κ.ά.

– Υπηρεσίες ειδοποιήσεων. Ο χρήστης της υπηρεσίας έχει την ευχέρεια να επιλέξει τα θέματα για τα οποία ενδιαφέρεται να λαμβάνει ενημερώσεις – ειδοποιήσεις μεταξύ μιας μεγάλης θεματολογίας γύρω από τα αντικείμενα που αφορούν στο Υπουργείο ή και τους εποπτευομένους φορείς.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Μπορεί επίσης να επιλέξει την Περιφερειακή Ενότητα για την οποία θέλει να λαμβάνει ενημερώσεις – ειδοποιήσεις ή και συνδυασμό θεμάτων και γεωγραφικής περιοχής. Με τον τρόπο αυτό κάθε πολίτης έχει εξατομικευμένες επιλογές και θα λαμβάνει περιεχόμενο μόνο για όσα θέματα τον ενδιαφέρουν.

– Υπηρεσίες Προσωποποιημένης ενημέρωσης – καρτέλας. Οι πολίτες μετά την αυθεντικοποίηση (μέσω TAXISnet της ΓΓΠΣΔΔ) έχουν πρόσβαση σε προσωποποιημένες υπηρεσίες ενημέρωσης σχετικά με υποθέσεις τους, εφόσον έχουν αποτυπωθεί στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου ή των εποπτευομένων φορέων.

Zuper Service

Ενδεικτικά:

-Πρόσφατες πληρωμές ενισχύσεων ΟΠΕΚΕΠΕ

-Πρόσφατες πληρωμές αποζημιώσεων ΕΛΓΑ

-Οφειλές προς ΕΛΓΑ

– Υπηρεσίες προσωποποιημένης εξυπηρέτησης – συμβουλευτικής.

Οι πολίτες μετά την αυθεντικοποίηση έχουν πρόσβαση σε προσωποποιημένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και συμβουλευτικής.

Έχουν την ευχέρεια να υποβάλλουν από την εφαρμογή του κινητού αιτήματα εξυπηρέτησης για μεγάλο αριθμό διοικητικών διαδικασιών ή και θεμάτων του Υπουργείου και των εποπτευομένων φορέων του.

Τα αιτήματα των πολιτών μπορούν να συνοδεύονται από φωτογραφίες και γεωγραφική απεικόνιση της περιοχής ή του γεωγραφικού στίγματος για το οποίο υποβάλλουν αιτήματα.

Τα αιτήματα εξυπηρέτησης παραλαμβάνονται από τις πύλες εισόδου αιτημάτων του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων φορέων ανάλογα με το θέμα εξυπηρέτησης.

Η εφαρμογή βρίσκεται ήδη στα καταστήματα εφαρμογών (σ.σ. app stores) και αυτή τη στιγμή οργανώνεται η καμπάνια ενημέρωσης των αγροτών για την ύπαρξή της.

ΥπΑΑΤ: έμφαση στην ψηφιακή τεχνολογία

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός βράβευσε στελέχη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου για σημαντικές εφαρμογές που αφορούν στην προώθηση της ψηφιακής τεχνολογίας στις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, αλλά και για την προσπάθεια που κατέβαλαν για αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών.

Ο ίδιος τόνισε ότι η επιστημονική γνώση χρησιμοποιείται πλέον για να ανταποκριθεί στις κοινωνικές απαιτήσεις για προστασία του περιβάλλοντος, για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για παραγωγή ασφαλών και υγιεινών τροφίμων.

Ενδεικτικά, η «πράσινη» γεωργία μπορεί να γίνεται πλέον με ρομπότ, αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη, τα σύγχρονα, αυτοματοποιημένα, συστήματα γεωργικής παραγωγής εξαρτώνται από τη συλλογή και διαχείριση πληροφοριών για την αύξηση της παραγωγικότητας και της ποιότητας».

«Έργα, όπως το «ραντεβού των πολιτών», το «i-agric», και ο «Οδηγός του Πολίτη», δίνουν άμεσα στον Έλληνα παραγωγό την πληροφόρηση που χρειάζεται και διευκολύνουν την καθημερινότητά του.

Παράλληλα, έργα σαν το «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχων», το «Ολοκληρωμένο Σύστημα Γεωπληροφοριακής Υποδομής» και ο «κόμβος Διαλειτουργικότητας» αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθιστώντας τη διοίκηση αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη», σημείωσε ο κ. Λιβανός.

Επίσης, επεσήμανε ότι δράσεις σαν το «Greek Farms», ενισχύουν την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. «Έργα, δηλαδή που συνολικά συνδράμουν στον εκσυγχρονισμό του ΥΠΑΑΤ και τη μετάβασή του στη νέα ψηφιακή εποχή επανασυστήνοντάς το στο ευρύ κοινό».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button