ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν 3.900 προσλήψεις εποχικών σε δήμους μέσω ΑΣΕΠ

Περίπου 3.900 θα είναι οι προσλήψεις για εποχικούς υπαλλήλους σε δήμους μετά από έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η πρόσληψη των 3.000 από αυτούς θα καλυφθεί με πιστώσεις από του Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ) των Δήμων και για τους υπολοίπους 900 από πόρους που θα προέλθουν από ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Ο συγκεκριμένος αριθμός θα αφορά και ανανεώσεις τωρινών συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου προσωπικού. Οι ειδικότητες που θα καλυφθούν με το νέο πρόγραμμα προσλήψεων, που θα διενεργηθεί μέσω ΑΣΕΠ, θα αφορούν προσωπικό σε κοινωνικές δομές, βρεφονηπιακούς σταθμούς, γυμναστές, καθηγητές καλλιτεχνικών κλπ.

Εκτός των παραπάνω προσλήψεων εποχικού προσωπικού οι Δήμοι, σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο που ψηφίσθηκε στη Βουλή, θα μπορούν να προχωρούν και σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού (εκπαιδευτικής κατηγορίας ΥΕ-ΔΕ) μόνον για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα, αποχέτευση, ύδρευση-άρδευση, κοιμητήρια κλπ) χωρίς να προηγείται απόφαση κατανομής προσωπικού από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close