ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σαφράν | Το μπαχαρικό που αξίζει το βάρος του σε χρυσό

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Στα ίχνη ομάδας οργανωμένου εγκλήματος, που ξεπλένει εκατομμύρια ευρώ παράνομων κερδών που προέρχονται από τη διακίνηση κακής ποιότητας σαφράν, βρέθηκαν οι ισπανικές αρχές με τη συνδρομή της Europol.

Συγκεκριμένα, η ισπανική εταιρεία, που οργάνωσε την απάτη, ανάμιξε το πραγματικό σαφράν με βότανα και χημικά για να αυξήσει τις ποσότητές του πριν το εξάγει. Ήδη έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 500 αποστολές αυτού του νοθευμένου σαφράν, αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ.

“ΧΡΥΣΟΣ

Το εγκληματικό δίκτυο ξεπλένει τα εγκληματικά του έσοδα μέσω πολλαπλών τραπεζικών εμβασμάτων που προέρχονται από μια ισπανική εταιρεία σε διάφορες εταιρείες σε ολόκληρη την ΕΕ που προσποιούνται ότι αγόρασαν αυτό το σαφράν.

Αυτές οι εταιρείες δεν συμμετείχαν στην επιχείρηση εισαγωγών-εξαγωγών, γεγονός που προκάλεσε υποψίες. Η έρευνα για τις συναλλαγές αποκάλυψε ένα σύνθετο σύστημα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που βασίζεται στο εμπόριο σε ολόκληρη την ΕΕ. Το εγκληματικό δίκτυο χρησιμοποίησε επίσης μεταφορείς για τη μεταφορά μεγάλου ποσού μετρητών που προέρχονταν από την εγκληματική επιχείρηση. Οι μεταφορείς αυτοί ελέγχονταν από χρηματιστές, που λειτουργούσαν στην ΕΕ και με συνδέσεις σε χώρες εκτός ΕΕ.

“IN_AND_OUT

Κατά την ημέρα δράσης των ισπανικών αρχών και της Europol οδήγησε σε 17 συλλήψεις καθώς και κατασχέσεις που περιλαμβάνουν: 7 πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια, χρυσό και κοσμήματα, 400 κιλά σαφράν, μηχανήματα παραποίησης σαφράν και 14.500 € σε μετρητά

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button