ΕΛΛΑΔΑ

Ολόκληρο το Άγιο Όρος προσεύχεται απόψε για την πανδημίαΤο Άγιο Όρος προσεύχεται απόψε για την πανδημία. Όλες οι μονές και οι σκήτες, όλοι οι αγιορείτες πατέρες θα ενώσουν απόψε τις προσευχές τους για να ζητήσουν από την Παναγία και τον Άγιο Χαράλαμπο να βοηθήσει τον ελληνικό λαό, αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα στη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό.

Σήμερα το βράδυ έχει οριστεί αγρυπνία σε όλα τα αγιορείτικα μοναστήρια, αλλά και λιτανεία των ιερών λειψάνων και θαυματουργών εικόνων. Μία αγρυπνία αφιερωμένη στον προστάτη Άγιο κατά των λοιμωδών νόσων, τον Άγιο Χαράλαμπο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σήμερα το βράδυ οι αγιορείτες πατέρες με ταπεινότητα και αγωνία θα προσευχηθούν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους και ζητούν από όλους να ενώσουν και αυτοί τις προσευχές τους μαζί τους για τον ένα και μοναδικό σκοπό. Η αγρυπνία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αμέσως μετά τους χαιρετισμούς. Ωστόσο, όπως λένε και οι ίδιοι οι μοναχοί, αυτό δε σημαίνει ότι προσευχές για την πανδημία θα γίνουν μόνο απόψε. Κάθε άλλο μάλιστα. Στο Άγιο Όρος κάθε μέρα γίνονται προσευχές, κάθε μέρα οι πατέρες ζητούν από την Παναγία τη βοήθεια Της για να νικηθεί αυτός ο αόρατος εχθρός.

Μάλιστα, οι αγιορείτες πατέρες διαβάζουν καθημερινά την ευχή για τον κορωνοϊό, την οποία έγραψε ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ. Γονατισμένοι μπροστά στις θαυματουργές εικόνες της Παναγίας οι μοναχοί προσεύχονται και διαβάζουν την ευχή για όλους τους ανθρώπους. Άλλωστε το μήνυμα τους είναι πως η κατάσταση είναι μεν δύσκολη, αλλά όχι τραγική. Είναι μία κατάσταση από την οποία σίγουρα θα βγούμε πιο δυνατοί.

swell adv 2021

2020 03 27%2B18 08 47 Window

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button