ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τα Χριστούγεννα το άνοιγμα των σχολείων

Για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και τη γενικότερη επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα, η κα Παγώνη τόνισε πως «αν ο στόχος μας είναι να πάμε στο 500, η κίνηση γονιών και παππούδων που πάνε τα παιδιά στο σχολείο, θέλει σκέψη. Πρέπει να γίνει σταδιακό άνοιγμα των σχολικών ιδρυμάτων μετά τα Χριστούγεννα, ώστε την περίοδο των γιορτών να ανοίξει η αγορά.  Όμως, με τις μάσκες μας, τις αποστάσεις και μεγάλη προσοχή».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ως προς την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, τόνισε πως «υπάρχει μία σταθεροποίηση εδώ και δύο μέρες, αλλά είναι σταδιακή και δεν αφορά τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Πέλλα, που είναι ακόμα σε  δύσκολη θέση. Υπάρχει μία αχτίδα ελπίδας, αλλά είναι ακόμα μακριά. Είναι αδύνατο να φτάσουμε στα 500 κρούσματα ημερησίως στις αρχές Δεκεμβρίου» και συμπλήρωσε πως «θα πάμε μία με δύο εβδομάδες πίσω» όσον αφορά στην άρση του lockdown.

Όσον αφορά τον αριθμό των διασωληνωμένων και των θανάτων, σημείωσε πως «θα αργήσει να πέσει, γιατί αναφέρεται σε δυο εβδομάδες πίσω», ενώ ενημέρωσε και κάλεσε τον κάθε πολίτη να συνειδητοποιήσει «σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα και να σκεφτεί τους ανθρώπους που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία κι ας αποφασίσει ο καθένας πώς θα πράξει».

swell adv 2021

Τέλος, σχετικά με τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, πρόσθεσε πως «επειδή έρχονται οι γιορτές, θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα περιθώριο κυκλοφορίας μέχρι τις 21:00».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button